שלום עו״ד סיוון, התקשרתי בהסכם עם עו״ד ליצוג מול אגף השיקום. נקבעה לי נכות צמיתה 40% עורך הדין מבקש ממני 15% מהתשלומים ששולמו לי רטרואקטיבית ובנוסף 1000 שח עבור כל אחוז נכות פלוס מעמ, בסיכום עימו היה מדובר על תשלום לפי אחוזים אך כיום הוא דורש לאכוף את ההסכם ומפנה אותי לסעיף שבו מצויין שבנכות מעל 20% ישולם גם 15% מהתשלומים וגם 1000 שח עבור כל אחוז נכות, ברצוני לשאול האם לא חלים חוקי הביטוח הלאומי לשכר טרחת עו״ד והמלצות לשכת עורכי הדין לעניין תביעות נגד אגף השיקום כתוצאה מפגיעה בעבודה ואם הסכומים המתבקשים עומדים במבחן הסבירות בהתחשב שהתקיימה ועדה אחת בלבד. לציין כי חתמתי על ההסכם בלית ברירה בהיותי תחת השפעת משככי כאבים ולא קראתי אותו והסתמכתי על הדברים שסוכמו בעל פה. תודה מראש על התיחסותך.
נכה צה"ל שלום,
ההסדרים בחוק הביטוח הלאומי לגבי שכר טירחה אינם חלים על התחום של נכי צה"ל וכל עו"ד יכול להציע הסכם שכר טירחה לפי הבנתו. הסכם בכתב כמובן מחייב, אלא אם תצליח להוכיח שאכן לא היית כשיר והוטעית.
המלצתנו הינה כי בכל מקרה ובמיוחד כשחותמים על הסכם שכר טירחה לפי אחוזים, לבקש מעוה"ד לעשות סימולציה ולהדגים במספרים כמה שכר טירחה צפוי להיות משולם בתרחישים שונים של דרגות נכות שונות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד תמר סיון
053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דניאל שלום, נדיר שקצין התגמולים מזמן אליו (יותר נכון, אל החוקרים מטעמו), עדים, לשם שמיעת עדותם. הגשת העדויות, אם ישנן, נעששית בכתב, ויש מקרים שהדבר כלל לא נדרש - למשל בתביעה על חבלה שמתועדת היטב במסמ...
המשך תשובה