שלום, אילו תוכניות שיקום קיימות עבור בני נוער שעברו על החוק?
בישראל קיימות מספר תוכניות שיקום ייחודיות לבני נוער שעברו על החוק, שמטרתן לשלב אותם חזרה בחברה ולהקטין את הסיכוי לחזרה לפשע. להלן מספר דוגמאות לתוכניות מרכזיות:
תוכנית סל"ע (שיקום לנוער עבריין) – תוכנית המופעלת על ידי שירות המבחן לנוער של משרד הרווחה. היא מציעה ליווי אינטנסיבי לבני נוער שעברו עבירות פליליות. התוכנית כוללת תמיכה פסיכו-סוציאלית, ייעוץ משפחתי, חינוך והשכלה, ושילוב במסגרות עבודה.
נוער מונחה שיקום בבתי ספר – תוכנית בשיתוף מערכת החינוך ומשרד הרווחה שמטרתה לשלב בני נוער במסגרת לימודית תוך מתן ליווי ותמיכה חברתית ורגשית, ושמירה על המשכיות בלמידה ובפיתוח כישורים מקצועיים.
תוכנית חסות הנוער – במסגרת רשות חסות הנוער ישנם מסגרות פנימיות בהן בני נוער מקבלים טיפול אינטנסיבי ומקיף, הכולל מגורים, ליווי פסיכולוגי, חינוך, טיפול משפחתי, והכנה לחיים עצמאיים.
בית המשפט לנוער ושירותי המבחן לנוער – במסגרת מערכת המשפט לנוער פועלות יחידות שירותי מבחן ייחודיות שמספקות שיקום משפטי, טיפולי, וחינוכי לנוער שעבר עבירות פליליות, תוך התאמה אישית למצבו הספציפי.
תוכנית אור אבנר – יוזמה פרטית שעוסקת בשיקום נוער מהמגזר הדתי-חרדי שעבר על החוק, עם דגש על חינוך ותרפיה בתוך הקהילה.
תוכניות פרטיות ופנימיות טיפוליות – ישנן גם מסגרות פרטיות המציעות טיפול לבני נוער בסיכון או עבריינים צעירים, הכוללות מרכזים טיפוליים המספקים טיפול פסיכולוגי וחברתי עמוק, תוך עבודה על מיומנויות חיים ושיקום.
תוכניות אלו משתנות בהתאם לצרכי הנער ורמת התמיכה לה הוא נדרש, עם דגש על שילוב חזרה לחברה תוך שיקום נפשי והתמודדות עם הקשיים שגרמו לו לסטות מהמסלול.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר