אימי, בת 79, היתה נשואה בחוזה אזרחי עם גבר ( לאחר שאבי נפטר ), אימי והגבר קנו דירה על שם שניהם. הגבר נפטר. בהסכם ביניהם רשום שהדירה שלהם תעבור לילדים של שניהם. לגבר בן אחד מנישואין קודמים, ולאימי שתי בנות מנישואין קודמים, אני ואחותי. החלוקה שרשומה בהסכם: חמישים אחוז לבן של הגבר וחמישים אחוז לבנות של האשה. אימי החליטה שאת חלקן של הבנות היא רושמת רק על שמי. כלאמר אחותי לא תקבל כלום לאחר מותה של אימי. לפני כשנה עברה אחותי לגור עם אימי בביתה של אימי, אחותי גרושה. לאחר מס חודשים שינתה אימי את הצוואה, והחלק שמיועד לי מחולק שווה בשווה עם אחותי. כלאמר: לאחר מותה של אימי הצוואה הדירה תתחלק בין הבן של הגבר שיקבל 50 אחוז, לבין בנותיה של אימי, אני ואחותי שנקבל כל אחת 25 אחוז. אחותי גרה בבית זה כבר שנה, ועושה רושם שתגור שם עוד הרבה שנים. שאלתי: מה קורה כאשר אימי תמות? האם לאחותי שגרה שם איתה יש זכויות מיוחדות? האם ניתן למכור את הבית ולהוציא את אחותי? תודה רבה.
לא ניתן להוציא אותה מיידית אך לאחר תקופה לא ארוכה היא תצטרך או לרכוש את החלק של שאר השותפים או לשלם להם שכר דירה או לצאת ולמכור את כל הדירה ולקבל את חלקה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דן לימור - משרד עורכי דין
053-9428861
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. יש הכרח בצו ירושה ע"ש כל אחד מהנפטרים ומולץ לעשטת כן בהתאם לסדר הכרונולוגי. לרשותך, עו"ד דן לימור...
המשך תשובה