שלום - 3 בנים, קיבלנו צו ירושה לדירה בת 4.5 חדרים על שטח של 600 מ"ר בעכו. א. מותר לחלק פיסית כך שכל בן יקבל שליש משטח הבית (עם שעון חשמל, מונה מים ורישום בטאבו נפרד?) ושגם השטח יחולק? ב. אם הנ"ל לא אפשרי - נותרת האפשרות, שאחד מאחי ירכוש את הבית והשטח מאיתנו. אני לא מתנגד. יתכן שאחי השלישי לא יסכים. אם אין הסכמה של שלושתינו למכירה, אפשר בכל זאת לבצעה? איך? ג. אם סעיף א ו-ב לא אפשריים - אז איך עושים את תהליך המכירה של הבית? בצורות הבאות: -ע"י מכירה לקבלן, -מכירה פרטית. (או איך עושים מכרז ?.. שיגישו את המחיר הגבוה שנבחר?..) ושאלה אחרונה חשובה: אם המחיר שיוצא לא ייראה ע"י מי מהאחים,(למרות שמאי) וירצה להמתין עוד כמה חודשיים להצעה טובה יותר, - הוא יכול לעכב את המכירה ולגרום לנו להמתין? -האם במכרז חייבים לקבל את ההצעה הגבוהה ביותר, או יש אפשרות להמתין עוד כמה חודשים, למחיר גבוה יותר? -אח אחד במצב טוב כלכלית ושוקל לוותר על הבית למענינו. אבל סירבנו. יש לו 5 ילדים, ומגיע לו חלק בירושה. אך יפה מצידו. אני שומע שהשאלות האלה מעניינות לא רק אותנו. אלא גם חברים וכו'... ולהשכלה כללית. תודה.
א. לא ניתן לחלק את הבית ובטח שלא ניתן למכור חלק מהבית.
מצד שני מותר להשכיר בינתיים עד למכירה את הבית כמחולק.
ב. בהנחה שיש צו ירושה/קיום צוואה עליכם לרשום את הבית בבעלות שלושתכם שליש כל אחד. כדי לפתור את המכירה אני ממליץ לכם לקחת שמאי שמוסכם על כולכם שיעריך את שווי הבית ואז יהיה יותר קל למכור או למישהו חיצוני או למישהו מבינכם.
ג אין שותפות בכוח במקרקעין. אם אין הסכמה על כלום ממנים או בהסכמה או במינוי מטעם ביהמ״ש בכפייה כונס נכסים שיפרק את השיתוף.
זה עולה לא מעט כסף ותמיד עדיף לעשות בהסכמה בפרט שמדובר בין אחים.
פתרון נוסף לשכור מגשר שיגשר על הפערים ויביא הסכם לו יסכימו הצדדים.
מקווה שהצלחתי לענות לך אם יש עדיין דברים פתוחים צור עימי קשר טלפוני ואשמח לעזור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דן לימור - משרד עורכי דין
053-9428861
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לכאורה, אדם שאיננו יורש על פי הצוואה ואינו אמור לקבל דבר לא צריך לקבל על כך הודעה מעוה"ד, אלא אם יש הוראה ספציפית על כך בצוואה. מומלץ לקייםמפכישת ייעוץ. לרשותך, עו"ד דן לימור....
המשך תשובה