אני יש לי כתב אישום באלימות במשפחה כלפי אישתי דרך התביעה המשטרתית המשפט מתנהל בבית משפט השלום.השאלה-- האים לאחר עיסקת טיעון אני יכול לבקש אי הרשעה?ומה משמעותה מבחינת התיק הפלילי?ומה התנאים לקבלת אי הרשעה.
ככלל, אדם אשר נקבע כי ביצע עבירה פלילית - יורשע וייגזר עליו עונש.
ס' 71א(ב) לחוק העונשין, מסמיך שופט לתת צו שירות ללא הרשעה.
המשמעות היא, שבית המשפט לא מרשיע אדם (גם אם נקבע כי ביצע עבירה), ומטיל עליו שעות שירות לתועלת הציבור.
במסגרת הסדר טיעון, ניתן להגיע להסכמה עם התביעה שהיא לא תתנגד לאי הרשעה+שעות שירות לתועלת הציבור. אך גם אם התביעה הסכימה, אין זה מחייב את בית המשפט.
בית המשפט יסכים לאי הרשעה+שעות שירות לתועלת הציבור, רק במצבים מיוחדים ויוצאי דופן, בהם עלול להיווצר פער בלתי נסבל בין עוצמת פגיעתה של ההרשעה הפלילית בנאשם לבין תועלתה של ההרשעה לאינטרס הציבורי-חברתי הכללי.
שיקול שיקומו של הנאשם - קריטי במקרים אלה.
בית המשפט יביא בחשבון, בין היתר, שיקולים שהם בעיקרם שיקולי שיקום: אם מדובר בעבירה ראשונה או יחידה של הנאשם; חומרת העבירה והנסיבות שבהן בוצעה; מעמדו ותפקידו של הנאשם והקשר בין העבירה למעמד ולתפקיד; מידת הפגיעה של העבירה באחרים; הסבירות שהנאשם יעבור עבירות נוספות; אם ביצוע העבירה על-ידי הנאשם משקף דפוס של התנהגות כרונית, או המדובר בהתנהגות מקרית; יחסו של הנאשם לעבירה; משמעות ההרשעה על הדימוי העצמי של הנאשם והשפעת ההרשעה על תחומי פעילותו של הנאשם. מנגד, קיימים גם שיקולים שבאינטרס הציבור ששמים את הדגש על חומרת העבירה ונסיבותיה, ועל האפקט הציבורי של ההרשעה.
אני מציעה שתפנה לעו"ד המתמחה בתחום, על מנת שיבחן את המקרה והאם קיים איזשהו סיכוי לבקש אי הרשעה.
בברכה
אתי עמר, עו"ד
ברטל ושות/, משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר