שלום. לבעלי יש ילד קטין מנישואין קודמים. לנו שני ילדים משותפים. באין צוואה מהן זכויות בנו על כלל הרכוש שלנו ? ושאלה נוספת - האם יש דרך להבטיח שירושות עתידיות שלי )למשל של הורי שיבדל"א( תגיע לילדי בלבד? מה כדאי ומומלץ להבטיח בצוואות כאשר יש ילד לא משותף?
שלום דנה,
במקרה שלבן זוג יש צאצא/ים, הרי בין הזוג השני (שהצאצא אינו ילדו) יורש רק חצי מהעזבון-את החצי השני יורש הצאצא/ים. אם אין לבין הזוג צאצא/ים אולם יש לו אחים או צאציהם או הורי הורים, אזי בן הזוג השני נוטל רק שני שליש מהעזבון.
במקרה של פטירתך (חו"ח) טרם פטירת (חו"ח) בעלך, הרי כנ"ל חצי מעזבונך יעבור לבעלך, ובאם הוא ילך לעולמו (חו"ח) אזי הצאצא שלו ירש את הכל.
לכן ממולץ לערוך צוואה מתאימה.
בברכה,
שמואל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד עורכי דין בר-זהר דגני
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיכל שלום רב, אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך. בצוואה את יכולה להעבויר רק את מה ששלך. כלומר, אם יהיו טענות של האב שיש לו חלק ברכוש, הצוואה לא תמנע אותן, כי ממילא את יכולה להעביר רק את מה שיש לך. בבר...
המשך תשובה