ברורים לי יתרונות צוואה הדדית ולאילו מקרים נועדה. הבעייה - אם אוריש לבן זוגי את הדירה וכל הכספים, כפי שאני מעוניינת, כיצד מונעים מצב שהכספים או הדירה יעברו לבת זוג חדשה או לילדיה אם תהיה כזו לבעלי שנים לאחר מותי? איך גם שומרים שסכום הכסף שישאר לילדים המשותפים לנו לאחר מות בעלי יהיה סביר?
לעניין שאלתך הראשונה, ניתן בצוואה הדדית להבטיח כי בן הזוג הנותר בחיים, לא יוריש את חלקו של בן הזוג הנפטר, לצד ג' שלא רשום כיורש בצוואת בן הזוג הנפטר. העניין פתיר.
לגבי סכום כסף, ניתן לערוך כתב נאמנות ולמנות נאמן על הכסף. הבעיה כאן שאת נאלצת לסמוך על אדם אחר שידאג להעביר את הכספים ליורשים, לאחר מות שניכם, ולא ימעל בכסף. בעייתי. בעיקרון, לאחר שבעלך יורש אותך, הוא יכול לקחת את כל הכסף ולשרוף אותו בקזינו. בעיה קשה ולא פתירה, מלבד מינוי נאמן, כאמור לעיל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד עורכי דין בר-זהר דגני
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רחל שלום רב, ניתן לעשות צוואה ללא עורך דין, ובלבד שהיא תיעשה בכתב ידה של אמך והיא תחתום עליה. קשה לי להבין למה לעשות צוואה כזו שהיא הרבה יותר חשופה לטענות לרבות בדבר השפעה בלתי הוגנת מאשר צוואה בעד...
המשך תשובה