שלום לעורך הדין המכובד. לפי מיטב הבנתי, ולפי ניסיונם של חבריי עליהם השלום, יש לוודא היטב כי המורישה הינה בדעה צלולה טרם כתיבת הצוואה. על כן, ברצוני לשאול, האם בעת עריכת הצוואה לפני עורך דין, עליי להביא עמי אישורים רפואיים בדבר מצבי הרפואי והנפשי? אני מתעתדת לערוך צוואה בשבוע הבא, וחפצה כי הצוואה תקוים כהלכתה, ללא כל התנגדויות כאלה ואחרות. כיצד עליי להבטיח זאת.
מאירה שלום רב,
אכן, במידה ויש בליבך חשש כי לאחר מותך יהיו התנגדויות, רצוי לצרף לצוואה מכתב עדכני מרופא המשפחה המעיד על מצבך הבריאותי והנפשי הכשיר.
כמו כן, במקרים כאלו אני נוהג לצלם ולהקליט באמצעות מצלמת ווידיאו את הליך הקראת הצוואה ושיחת חולין קלה עם המצווה על ענייני היום, המעידים על התמצאות בסביבה ומצב מנטאלי תקין של המצווה.
כן, הקפידי להחתים על צוואתך עדים אמינים ומכובדים.
בברכה,
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד עורכי דין בר-זהר דגני
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טובה שלום רב, לאחר פטירת המוריש יש לקיים הליך של צו קיום צוואה בפני רשם הרושות, ואין זה משנה לצורך הענין אם הצוואה נערכה בפני נוטריון או עורך דין. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד...
המשך תשובה