אנינ עובדת כבר 12 שנה במקום עבודה בתפקידים משתנים, 6 שנים אחרונות בתפקיד בכיר למחצה, לפני מספר חודשים הגיע מנהל חדש שהחליט לייתר כמחצית מהעובדים ומתנהל בצורה פוגענית כלפי העובדים, לפני כשבועיים הוצעה לי עבודה חלופית בארגון ,הרבה מתחת לכישורים שלי עם הרעת תנאים משמעותית(עד היום היה לי משרד, צופה ממני לעבוד ללא משרד כלל בחלל פתוח של שירות, עד היום היה לי תפקיד חוצה ארגון מבחינת חשיבותו, הציעו לי תפקיד סטודנטיאלי שברור שלא אוכל למלא על הצד טוב מאחר שיש לי ילדים רכים והאחריות הינה 16/24.סרבתי והסברתי את ההסתגויות שלי. לפני יומיים זומנתי לשיחה נעימה שבה נאמר לי שבראשון בינואר התפקיד הנוכחי שלי מתבטל ומצופה ממני למלא את התפקיד החדש או שלא תהיה עבודה עבורי. לא נערך שימוע, לא ניתן לי מכתב, נאמר לי שאין טעם להתווכח כי ההחלטה כבר נפלה ושם אני מודאגת בנוגע לשעות המרובות-שאלך הביתה אחרי 8 שעות ויתקשרו אלי הביתה כמה שיצטרכו. (בתפקיד הנוכחי אני מתחברת מהבית ע"פ צורך אבל משולם לי על זה)מדובר בכמות הרבה יותר גדולה של עבודה על חשבון שני עובדי מפתח אחרים, אחד פוטר והשני מנוייד למעין משרה סטודנטיאלית מקבילה.נתתי תשובה שבהתחשב באלטרנטיבה של פיטורין, ההצעה שלהם מפתה אבל אני באמת לא מעוניינת לעשות את התפקיד החדש. יחד עם זאת אעשה אותו בחוסר בררה מאחר שאני זקוקה לשכר.יש פה לדעתי הרעת תנאים פיזיים, פגיעה בשמי הטוב כעובדת מאוד מוערכת בעיני ההנהלה הקודמת וירידה חדה בססטוס בארגון. אין פגיעה בשכר אבל אין תוספת בגין העבודה בנוספת.מה האפשרויות העומדות בפני? הייתי שמחה לעזוב+פיצויי הפיטורין+כל הזכויות ואולי תוספת כלשהי בגין הפגיעה בי. יש לציין שאני בסוף שנות ה-40 בחיי ומציאת עבודה בטווח המיידי אינה דבר מובן מאליו.
נועה שלום,
את מתארת מצב של הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה שלך. הרעה כזו ראשית יש לבצע בשימוע ולא בדרך שהובהרו לך הדברים. שנית הרעה כזו מקנה לך בהחלט את הזכות להתפטר בדין מפוטרת אם תרצי. שלישית, בוודאי שיש לתת לך הודעה על תנאי ההעסקה החדשים. לטעמי אם את רוצה לעזוב בנסיבות אלה את יכולה בהחלט לשוחח עם המעסיק על מתן פיצוייפ מלאים בתוספת פיצויי כלשהוא ולסיים את העסקתך.
בברכה,
אייל שטרנברג, עו"ד - מנהל הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רחל שלום, ככלל, אסור למעסיק לפטר עובד בזמן חופשת מחלה. עם זאת, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין. מוזמנת ליצור קשר....
המשך תשובה