בן משפחה שלי סיכם עם אדם כלשהו שיתחיל לעבוד אצלו כשכיר. לאחר שסיכמו בע"פ על השכר והתנאים, העמיד לו אותו אדם רכב שישמש אותו לעבודה, כאשר סוכם כי בפועל יתחיל לעבוד בעוד 4 ימים. כלומר, הוא נתן לו את הרכב עוד לפני שהתחיל בפועל לעבוד אצלו, גם כמחווה של רצון טוב וגם כדי שבן המשפחה שלי יתרגל לרכב, יכין אותו לקראת העבודה בעוד כמה ימים, יכניס בו את הציוד הקשור לעבודה וכו'. באותו היום ארעה תאונה לבן משפחתי עם הרכב. הוא החזיר את הרכב לאותו אדם וכיוון שנפגע קשה בתאונה לא התחיל לעבוד אצלו בסופו של דבר. שאלתי היא- האם ניתן לראות באותו אדם "כ"מעביד" במועד התאונה? האם ניתן לומר שכבר היו יחסי עובד מעביד? או שיחסים אלו היו אמורים להשתכלל רק ביום בו היה מתחיל לעבוד בפועל? כמובן שבן משפחתי לא קיבל ולא היה אמור לקבל שכר כלשהו עבור הימים שעד תחילת עבודתו בפועל.
דנה שלום,
יחסי עבודה הינם יחסים חוזיים וככאלה יש להם מועד ברור של תחילת היחסים וסיומם. על פי תיאור הדברים שלך קשה להניח שבמועד שבן המשפחה שלך עבר את התאונה כבר השתכללו היחסים בינו לבין המעסיק לכדי יחסי עבודה ולכן ספק אם מדובר בתאונת עבודה.
שנית - גם אם היה מדובר כבר ביחסי עבודה הרי מכיוון שהתאונה לא אירע במהלך העבודה או בדרך לעבודה הרי לא מדובר בין כה וכה בתאונת עבודה כך שהשאלה האם החלו יחסי העבודה איננה רלבנטית (פרט לחריגים)
בברכה,
אייל שטרנברג, עו"ד - מנהל הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלון שלום, יש לבדוק את החוזה. על פניו, אם לא עבדת או סוכם על משמרות לילה, התנהלות המעסיק אינה תקינה....
המשך תשובה