התקבלתי לעבודה במקום כלשהו במגזר הציבורי. במקום אין שירותי ניקיון בעקרון יש עובדת ניקיון אך בגלל מחלה אינה מגיעה לעבודה יותר משנה והמעסיק לא מביא מחליף לביצוע עבודת הניקיון. במקום זאת קבע כי יבוצעו תורנויות ניקיון בין העובדים. היות שסירבתי לקחת חלק בתורנות ניקיון השירותים בטענה כי יש לדאוג למחליף לעובדת הניקיון ולא לדרוש מהעובדים לבצע תורנויות כאלה. בתגובה נאסר עלי להשתמש בשירותים בקומת מקום העבודה ואף נלקח ממני המפתח לשירותים. כמו כן נאסר עלי להשתמש גם במטבחון בקומת מקום העבודה. למטרת עשיית צרכי הפנה אותי המעסיק לשירותים בקומה תחתונה המשמשת את עובדי מעסיק אחר. האם מדובר על יחס משפיל בצד המעסיק? והאם המשמעות היא פיצוי העובד העובד בגין ההשפלה?
יואב שלום,
מעביד ועובד צריכים לנהוג בנאמנות ובתום לב זה כלפי זה. לכן צריך לבדוק האם בנסיבות האלה סביר שהמעביד ידרוש מעובדיו תורנות ניקיון והאם סביר כי תסרב. על פניו לתקופה קצרה זו דרישה סבירה של המעביד, אך לתקופה ארוכה יותר אולי לא.
אני מציע לך לשוחח ברוחב לב עם המעביד ולפצור את הסוגיה כי אינני חושב שזו התעללות
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ונוס שלום, על פניו נראה כי התנהלות המעסיק כלפיך מנוגדת להוראות הדין. עם זאת, יש לבחון את המקרה לגופו של עניין. ...
המשך תשובה