שלום. בתי בת השש עלתה על נדנדה בגן ציבורי בעיר. היא מאוד אוהבת להתנדנד גבוה, וכתוצאה, בשלב מסוים ובגובה של קרוב לשני מטר, ניתק צד אחד של הנדנדה מהשרשרת. בתי נפלה על משטח מרופד אומנם, אך בשל הגובה ועוצמת הנפילה, הפגיעה הייתה קשה. לבתי יש שבר בעצם הזנב וועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה לה נכות זמנית בשיעור 20%. כמו כן שברה בתי את יד ימין. שאלתי היא, מהו להערכתך גובה הפיצויים לו אנו זכאים מהעירייה, והאם אנו אמורים לתבוע גם את מתקין הנדנדה.
ראשית איחולי החלמה מהירה לביתך הקטנה.
על קצה המזלג אומר כי גובה הפיצויים בתביעה שכזו מגלם שיכלול של מרכיבים רבים בטווחי הזמן שמאז יום התאונה ועד ליום מתן פסק הדין וכן מיום פסק הדין ועד לגיל הפנסיה ותוחלת החיים.
גובה הפיצוי הוא פונקציה ותולדה של גובה הנכות (הרפואית והתפקודית), הוצאות בגין נסיעות וטיפולים רפואיים לעבר ובמבט צופה עתיד, הפסדי שכר (הן של ההורים שנאלצו לטפל בילדה ולהיעדר מעבודתם והן של התובעת במבט צופה עתיד), הוצאות על עזרת זולת, כאב וסבל וכד'....
אני מניח שכבר בשלב הזה ברור לך שלאור אופן חישוב הפיצוי, מרכיביו הרבים ובהתחשב בכך שאינני מכיר את המקרה הספציפי שלכם, הרי שאין לי את היכולת להעריך את גובה הפיצוי אותו עתידה ביתך לקבל במידה ותוכיח את תביעתה.
לגבי שאלתך השנייה, בהנחה כי מדובר במגרש משחקים אשר נמצא בבעלות, אחזקה ואחריות של העירייה, בהחלט יש מקום לתבוע גם את היצרן והמתקין של הנדנדה בנוסף לעירייה.
בכל מקרה אני מציע לכם לקבל יעוץ משפטי פרטני ומפורט יותר בטרם תפנו לכל הליך משפטי. עורך דין טל אוחנה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר