שלום לעורכי הדין. יש לי שאלה שנוגעת לפיצויים שמגיעים לאדם שנפגע בתאונת דרכים פגיעה קשה. מדובר באדם שעבד בתור שכיר במוסך והפעיל גם שירות תיקונים בבית. הבעיה היא ששירות התיקונים נעשה "בשחור" וללא חשבוניות. נכון, זה לא בסדר. עם זאת, המשפחה היא משפחה מרובת ילדים ואם הוא יקבל פיצויים רק על העבודה המדווחת כל המשפחה עלולה להתמוטט. תאונת הדרכים הייתה כשהוא הולך רגל והוא נפגע מרכב שחצה באדום. האם יש אפשרות שהפיצויים יכללו גם את העבודה ב"שחור"? האם יש לכך תקדימים משפטיים?
כאשר בוחנים את הפיצוי בגין ראש הנזק: "אבדן שכר", מסתמכים על הוכחות/ראיות אשר מעידות על יכולת ההשתכרות של הנפגע/תובע לפני התאונה ויכולת השתכרותו לאחריה. זאת נעשה בתוך שלוקחים בחשבון את גובה נכותו וההשפעה התפקודית אשר יש לנכותו על יכולת השתכרותו, עבודתו ותפקודו.
אם לפני התאונה הייתה לו הכנסה ב"שחור", עליה לא דיווח ואין רישום שלה, אזי שבעייתו העיקרית תהיה להוכיח את עצם קיומה של ההכנסה הזו וכן את שיעורה (קרי, כמה הרוויח) וכפועל יוצא מיכך לתבוע פיצוי בגין אבדן שכר לעתיד, בראש נזק זה.
מנסיוני אני מכיר מקרים בהם נלקחו בחשבון גם הכנסות שאין עליהם דיווח (לדוגמא- מלצרים שמרוויחים טיפים), אך הפיצוי על הכנסה זו, אם הוא בכלל מתקבל, הוא לעולם לא ניתן באותו שיעור השתכרות כלפני התאונה.
מקווה שסייעתי ולו במעט, עורך דין טל אוחנה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר