ילד יצא לטיול עם תנועת נוער. הילד סובל ממחלת האפילפסיה והיו לו אישורים רפואיים שהתבקשו במיוחד לפני כל טיול. באחד הטיולים, הילד לקה בהתקף אפילפסיה וכתוצאה מכך נגרמו לו נזקים שיכול להיות שחלקם בלתי הפיכים. האם אפשר להאשים את תנועת הנוער בכך שהיא לא דאגה לרופא בשטח או פינוי מהיר זמין למרות שיש ילד חולה אפילפסיה בקבוצה?
מדובר במקרה מורכב הן בפן הרפואי והן בפן המשפטי ורב בו הנסתר על הגלוי. התשובה העיקרונית היא שעל פניו נראה שאכן ניתן לתבוע. עם זאת יש לשאול מס' שאלות מהותיות ונוספות בטרם תוגש כל תביעה, כגון: מהו אופי הטיול (נחלים במדבר יהודה או טיול במוזיאון?), מהו המערך הרפואי אשר התלווה לטיול (בעיקר לאור העובדה כי היה ידוע על ילד חולה אפילפסטיה שנטל בו חלק), מהם הצעדים אשר נעשו בעניין הפינוי עם קרות ההתקף ובכלל זה כיצד ניערכו מלכתחילה? האם היה מקום בכלל לצרף ילד חולה אפילפסיה? ועוד ועוד.
תנועת נוער אשר לוקחת על עצמה את האחריות על ילד חולה אפילפסיה, בכל טיול שהוא, חייבת להיערך מבעוד מועד ובהתאם. האם זה נעשה? התשובות לשאלות הללו ( ועוד) אינן מופיעות בפנייתך ולכן אמליץ כי בטרם יעשה כל הליך משפטי, יש לקבל יעוץ משפטי פרטני למקרה זה.
מקווה שסייעתי ולו במעט, עורך דין טל אוחנה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר