אשתי, בת 50, נפגעה קשות בתאונת דרכים. לאחר שיקום היא שוחררה הביתה ונמצאת במצב סיעודי. יש לנו עזרה של כמה שעות ביום, אבל זה לא מספיק. לאשתי יש גם פוליסות של תאונות אישיות. את מי ניתן לתבוע במצב כזה ?
ברוך שלום,
ראשית אנו מאחלים בריאות לאשתך.
בגין התאונה שתוארה על ידך יש לפעול במספר מישורים.
ראשית, תביעה נגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב בו נסעה אשתך בביטוח חובה. בשל המצב הקשה, ניתן גם לקבל תשלום ראשוני "על החשבון", המכונה בשפה במשפטית "תשלום תכוף", המיועד לתת מענה כספי ראשוני לנפגעים שאבדו באופן זמני (או קבוע) את יכולתם להשתכר וזקוקים לכספים לצרכי רפואה ומחיה.
שנית, ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי. לא ציינת אם מדובר בתאונת דרכים עם זיקה לעבודה (במסגרת העבודה, בדרך אליה או חזרה ממנה) ולכן אתייחס לתאונה ללא קשר לעבודה. ניתן להגיש תביעה לנכות כללית, במסגרתה תקבע, בשלב ראשוני, נכות זמנית ותשולם לאשתך קצבה זמנית. בהמשך, כשמצבה יתייצב תקבע נכות קבועה. במקביל ניתן יהיה להגיש תביעה לשירותים מיוחדים (המהווה תביעה לסיעוד) ואם הפגיעה מגבילה את אשתך גם בניידות, ניתן יהיה להגיש תביעה לניידות .
שלישית, מאחר ולאשתך יש פוליסות של תאונות אישיות יש לבחון מה הן כוללות. יש פוליסות בהן קיים כיסוי של אובדן כושר עבודה המזכה בקצבה חודשית, לתקופה זמנית או קבועה, הכל בהתאם לחומרת הפגיעה ולהשפעה על כושר ההשתכרות. ישנן פוליסות בהן קיים רכיב של "נכות מתאונה" ומזכות במענקים חד פעמייים, בהתאם לנכות שנותרה.
כמובן, שיש לבחון כל פוליסה ופוליסה באופן פרטני ולבחון את כל הכיסויים הקיימים בה.
לתיאום פגישה אישית ופרטנית, אתה מוזמן לפנות למשרדנו.
לביא, אפרת ושות', עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר