שלום, לאחר שעבדתי 10 שנים במקום עבודתי , חברתי נקנתה ע"י חברה אחרת. ימי החופשה שהיו צבורים לזכותי נסגרו ב"בבנק ימי חופשה". החברה החדשה דורשת שאנצל את ימי החופשה הצבורים "בבנק" וכן את ימי החופשה השוטפים עד סוף השנה אחרת הם ימחקו לי אותם ללא פדיון. שאלתי היא האם מותר למחוק ימי חופשה ללא כל תמורה. יש לציין שאני לוקח במשך השנה כ - 20 ימי חופשה. תודה.
חופשה שנתית מוגדרת בסעיף 1 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, וכשמה כן היא - מתן אפשרות לעובד לצאת לחופשה, על מנת לאגור כוח, זהו חוק סוציאלי, המחוקק התכוון לכך שהעובד יממש בפועל את החופשה ולא יפדה את תמורתה.
הסדר של תמורת חופשה (ללא יציאה לחופשה בפועל) אפשרי במסגרת "פדיון חופשה" - סעיף 13 לחוק מדבר על תשלום בגין ימי חופשה שלא נוצלו ע"י עובד - כשנסתיימו יחסי העבודה בין המעביד לבין אותו עובד.
באשר לאפשרות הצבירה, הרי שהמחוקק ביקש בפירוש למנוע מהעובד לצבור חופשה, סעיף 7 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951 (להלן – החוק), קובע כי: "אין החופשה ניתנת לצבירה; ואולם רשאי העובד, בהסכמת המעביד, לקחת רק שבעה ימי חופשה לפחות ולצרף את היתרה לחופשה שתינתן בשתי שנות העבודה הבאות". עובד שצבר יתרה בניגוד לחוק מקפח את זכותו.
האמור לעיל מתייחס לחופשה ע"פ חוק, לימי חופשה מעבר לאמור בחוק יש להתייחס על פי הרשום בהסכם העבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר