שלום רב, לדאבוני היחס ביני לבין המנהלת שלי הגיע לגבול. כחודש לפני חג הפסח שוחחתי עם המנהלת שלי על כך שאיני מעוניין לעבוד בחג הפסח. לאחר הסתייגויות, סוכם שאעבוד את חול המועד של חג הפסח + חג שני. כלומר אהיה בחופש בחג הראשון. כיומיים לפני החג, מתקשרת אלי המנהלת בקריאה שאין שחרורים בחג. לאחר ויכוח (קליל) על כך שזה מה שסגרנו, היא קראה לי "שקרן" ו"כפוי טובה" ומאז היחס איתה ירד לטמיון. כלומר - אין בנינו קשר כלל וכלל. היא לא מעוניינת להצטער על המילים, לא מעוניינת להסדיר את מה שקרה. ראוי לציין שמהנהלת החברה קיבלתי תמיכה ומנהלת משאבי אנוש שוחחה עמי לצורך ניסיון בהסדר היחסים. לאחר שאמרתי שהיני מעוניין לעזוב את החברה עקב היחס המשפיל שטרם קיבלתי עליו התנצלות או הסדר - סוכם שאמשיך לעבוד לפחות את חול המועד עד שהמנהלת תחזור מהחופשה שלה - ומשם נמשיך. ביום שהמנהלת חזרה- היחס איתה לא השתנה. היא התקשתה אפילו לומר לי מה המשימות שלי לאותו היום. לא הייתי מוכן להמשיך לעבוד כך והלכתי שוב למ. משאבי אנוש לצורך הודעה על התפטרות. שאלתי היא: יש בידיי ראיות לגידופים של המנהלת. יש בידיי הקלטות של כלל שיחות ההסדר. האם בידי הזכות לקבלת פיצויי פיטורין כדין מפוטר על היחס שלא נמצא לו פתרון?
אביב שלום,
לכאורה יחס משפיל מקים עילה להתפטרות בגין הרעת תנאים. בפועל ממקרה אחד ויחיד עליו יש לך ראיות לא ניתן יהיה לקבוע כי הינך זכאי להתפטרות שכזו, המה גם שמקום העבודה מנסה לעשות שיפור בעניין ומשמרת אחת עם המנהלת אינה עניין שיכול לזכות אותך בטענה, כי לא נעשה דבר על ידי ההנהלה.
ליזה דמרי-בן שחר, עו"ד
מתמחה בזכויות עובדים ונשים במקום העבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר