שלום, אני עובדת בעבודתי במשך שנתיים, ולא הייתה לי העלאה בשכר בתקופה זו.התביישתי לבקש (הייתי בהריון אחרי שנה של עבודה),חזרתי לעבודה הזו לאחר חופשת הלידה. לאחר שמונה חודשים מהלידה ביקשתי ההעלאה בשכר, הם דנו ואישרו לי העלאה בשכר אך את התנאים הם הורידו לאפס- הייתי מקבלת משכורת חודשית, מעתה משכורת לפי שעות, ימי מחלה מהשעה הראשונה מעתה לפי החוק, ימי חוה"מ שילמו חצי מעתה רק על שעת עבודה בפועל. וגם אמרו לי שזה שהם לא העלו לי שנה שעברה זה בגלל שהייתי בהיריון והם לא מעלים שכר לאשה בהיריון. טענתי שיש כאן הרעת תנאים וזה לא חוקי, הם אמרו שראו ש"ניצלתי" את ימי המחלה עד תומם, אמרתי שמה לעשות- אני הייתי בהיריון ולא הרגשתי טוב, יש לי תינוק שהיה חולה וגם אני אחת שכנראה מערכת החיסון שלי יותר חלשה משאר העובדות (אני צריכה לציין שהעובדות כאן מגיעות חולות לעבודה, ויש להם הורים ששומרים על הילדים שלהם, ו- יש להם כבר ילדים גדולים) סיכמנו שאני אשאל עו"ד. מה חוות הדעת ? תודה מראש.
שפרה שלום,
שאלתך ממש לא ברורה, אך אם הייתי צריכה להשיב על פי מה שכן ברור בשאלתך- העובדה שהודו בפניך שאינם מעלים שכר לנשים בהריון היא פסולה כשלעצמה. מותר לך להיות חולה בשל מחלת ילד וכו' העובדה שאומרים לך שזה לא בסדר ו/או דורשים ממך להגיע חולה לעבודה גם עניין זה פסול.
השינוי של הגדרת תפקיד מעובדת בשכר לעובדת שעתית צריך שיעשה בהסכמתך ובחתימה שלך, ככל וזה לא נעשה ופחות מ 3 חודשים מיום הלידה מדובר בשינוי פסול.
ליזה דמרי-בן שחר , עו"ד
מתמחה בזכויות עובדים ונשים בעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר