שלום רב, אחותי עובדת סוציאלית בבית אבות,בשבוע ה 9 להריונה. טרם הודיעה בעבודה על ההריון. היא עובדת במשרה מלאה אבל השכר הוא שעתי. מס' השעות שלה נקבע על פי תקן משרד הבריאות בתחום. היום הודיעו לה שמקצצים לה 13 שעות בשבוע,כי מס' הדיירים במוסד ירד. מס' שאלות: 1. במידה והיא מודיעה להם מחר שהיא בהריון- האם ניתן לקצץ לה שעות, כלומר האם זה לא נחשב כהרעת תנאים? 2. במידה והיא מחליטה להתפטר- האם היא מקבלת פיצויים או לא? 3. והיה והיא תחליט להתפטר- האם היא זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון או שהיא צריכה לחכות 3 חודשים, ואיזה סכום נחשב לה לצורך אבטלה? 4. שאלה אחרונה- האם אישור רפואי על יציאה לשמירת הריון- משנה פה משהו? תודה מראש, כל הכבוד על הייעוץ!
ברגע שתודיע על ההריון, חל איסור על המעסיק להרע תנאי עבודתה (למפרע), ואם יעשה כן, ותתריע בגין כך כראוי, ובכל זאת לא יתקן הרעת התנאים - תהיה אחותך זכאית לתביעה על פיטוריה בשל עבירה על חוק עבודת נשים, אך זאת רק באם עובדת למעלה מ - 6 חודשים (אם לא - עדיין אסור להרע תנאי עבודתה, אך לא תהיה זכאית לפיצוי בהתאם לחוק עבודת נשים), וכן באם אכן מדובר בהרעת תנאים ופעלה כראוי למניעתה וכיוצ"ב, ומשך, אם זה אכן יקרה - מומלץ שתיוועץ בעו"ד טרם פעולה.
יש לקחת בחשבון, שייתכן וקיצוץ שעות לא ייחשב למעסיק כהרעת תנאים, זאת באם אין כל ברירה אחרת (לא כל הרעת תנאים נחשבת ככזו ואפילו בהריון).
אם היא תתפטר, לכאורה, בשל הרעת התנאים, אזי תהיה זכאית לפיצויים כדין מפוטרת, אך סביר שהמעסיק לא ייתן זאת מרצונו אלא לאחר מאבק משפטי.
כשמתפטרים בדין מפוטר - זכאים לדמי אבטלה, אך לא תמיד הטענה מתקבלת על ידי הביטוח לאומי ולכן אין להישען על כך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר