ערב טוב חזרתי לעבודה מחל"ד אחרי 14 שבועות לתפקיד קצת שונה מזה שעזבתי. לא זכיתי "להנות" משעת הנקה שמגיעה לי עפ"י חוק כיון שמרגע חזרתי לעבודה המנהלת שלי מבקרת אותי ומתנכלת לי, היא אמרה לי שעליי לסיים את כל המיילים (החשובים) בכל יום עבודה כאשר מבחינתה כל המיילים חשובים. מה שלא אפשר לי לצאת לאחר 7.5 שעות עבודה. בכל תקופה עבודתי בחברה, כשש שנים, מעולם לא שמעו אותי ולא הייתה תלונה אחת כלפיי אלא רק מילים טובות ושבחים. מאז התחלפה המנהלת והיא קודמה היא מרכלת עליי מאז חזרתי לעבודה (כמעט 5 חוד') והספיקה לזמן אותי לשתי שיחות עם שני מנהלים בטענות מופרכות שאני לא שירותי לא מקצועית והיא לא מבינה איך ביצעתי את התפקיד שלי כל השנים האלה. היום לקחה אותי לשיחה נוספת וגרמה לי להבין שאם לדבריה לא אתאפס על עצמי היא תיאלץ לפטר אותי (לא במילים אלה אבל די דומה..) שאלתי: מה קורה במידה ואתפטר - אהיה זכאית לדמי אבטלה? האם אוכל להתלונן עליה על שלא איפשרה לי לצאת לשעת הנקה ושלא החזירה אותי לאותו תפקיד ממנו יצאתי? מה קורה אם היא מודעת לכך שעברתי טיפולי פוריות ועתידה לחזור בקרוב לסבב נוסף.. (דיברתי איתה על כך בשיחה לפני חזרתי לעבודה וגם אחרי שחזרתי לעבודה) האם היא תוכל לפטר אותי כל עוד לא התחלתי בטיפולים? אודה לתשובתכם אני ממש אובדת עצות והשהייה בעבודה קשה לי מאוד בצורה הזו. אגב רוב השיחות איתה מוקלטות..
במידה ותחליטי להתפטר לפחות בנסיבות שתיארת לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. מעסיק מחויב לקלוט חזרה לאותו תפקיד עובדת לאחר חל"ד אם התפקיד עדיין קיים. במקרה שלך חל שיהוי מהותי של מעל 5 חודשים זה בוודאי לא מוסיף משקל לטענותייך ועשוי להוות הסכמה בהתנהגות לתפקיד החדש. עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לצורך טיפולי פוריות באישור הרופא המטפל בכתב (רופא נשים מוסמך) ובתנאי שהודיעה על כל מראש. ההיעדרות תחשב להיעדרות מפאת מחלה. בגין כל סדרת טיפולים תהיי רשאית להיעדר 16 יום ו-20 יום בשבוע עבודה בין 5 ו-6 ימים בהתאמה. 12 ימים ראשונים בתשלום והשאר חל"ת. אם תפוטרי קיים סיכוי לתביעה שתגישי על אפליה בגין הריון והורות לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ולקבל פיצוי מוגדל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר