שלום, אני מעוניינת להקים עסק ייחודי שעומד מאחוריו רעיון שלא הייתי רוצה שמתחרים יעתיקו אותו. איך אני יכולה להגן על הרעיון של העסק?
שלום אילה,
שאלתך הינה מתחום ההגנה על זכויות יוצרים וכמובן שיש לבחון את הרעיון בפועל ולבדוק האם ניתן להגן עליו במסגרת ההוראות שנקבעו בחוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007.
ככלל, חשוב שתדעי, כי על פי החוק הנ"ל, לא קיימת זכות יוצרים לרעיון או לתהליך או לשיטת ביצוע.
המשמעות היא, שבפועל ברגע שתשתפי את הרעיון שלך עם אחרים, יכול כל אחד ששיתפת עמו את הרעיון לפעול למימוש וליישום הרעיון, וזאת ללא שיתוף שלך בדבר, שכן אין ברעיון לבדו כדי להקים להוגה הרעיון זכויות ו/או הגנות משפטיות מפני העתקתו ואין להוגה הרעיון דרך להבטיח את "בעלותו" או את "זכויותיו" ברעיון שהגה.
מאידך, ניתן ואפשר להגן על זכויותיך בגין הרעיון באמצעים שונים אחרים, לרבות באמצעים "הסכם סודיות ושמירת זכויות" (NDA – Non Disclosure Agreement), המעגן את זכויות הוגה הרעיון בהסכם בכתב.
להמשך בדיקה ומתן ייעוץ מתאים, את מוזמנת לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות ונשמח לסייע לך בעניין.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שי, דווקא בשותפות משפחתית ישנה חשיבות רבה לעריכת הסכם שותפות, שכן לעיתים קרובות הצדדים אינם מסדירים את היחסים העסקיים בין הצדדים, בשל יחסי האמון המשפחתיים. לכן חשוב לערוך הסכם יסודי ומפורט, שי...
המשך תשובה