ברצוני לפתוח עסק זעיר, שירותי עיצוב באינטרנט ורציתי לדעת: באילו טפסים\ניירות\מכני עליי לטפל? חובות מול מס הכנסה? אם לא מכרתי לא כלום מה עליי למלא? כל כמה זמן ממלאים דוחות ואיזה? קבלה ללקוחות.. דיגיטלית או ידנית או גם וגם? האם צריך להגדיר חשבון בנק ייעודי של העסק? צריך לנהל רישום כלשהו של משהו מעבר למכירות? איפה מתעדים מכירות? איך דוחות נשלחים למס הכנסה? פקס, מייל, אתר? צריך תנאי שימוש? נאמר והחלטתי לעסוק בעוד פעילויות בתחום למשל צילום, צריך שינוי אפיון של העסק? האם קיימים תשלומים חד פעמיים או קבועים?
שלום ניר,
עוסק זעיר / פטור הוא עצמאי הפועל במחזור עסקאות קטן ולכן אינו גובה מע"מ מלקוחותיו (מלבד במקרים מסוימים). כדי להיות עוסק פטור אסור שמחזור העסקאות (ולא הרווח) בעסק יעבור את הסכום של 100,491 ש"ח בשנה.
לעוסק פטור יש פטור מדיווחים חודשיים או דו חודשיים למע"מ (בניגוד לעצמאים אחרים).
עוסק פטור אינו חייב בהעברת מע"מ לרשות המסים בגין עסקאותיו ולכן הוא אינו מחייב את לקוחותיו במע"מ.
עוסק פטור אינו רשאי לקזז מע"מ בגין רכישותיו והוצאותיו השוטפות (מס תשומות).
חשוב שתדע כי הפטור של עוסק פטור הוא לעניין מע"מ בלבד והוא אינו משוחרר מחובת תשלומים למס הכנסה ולמוסד לביטוח לאומי.
ישנם כאמור מקרים בהם גם עוסק פטור חייב לגבות מע"מ מלקוחותיו ולהעביר את המס אל רשות המסים: בעסקאות של מכירת מקרקעין ובעסקאות שהן מכירת ציוד (שאינו מקרקעין), אם בעת רכישת הציוד העוסק שילם מע"מ וניכה את תשלום המע"מ בעת הדיווח לרשות המסים (מס תשומות). להמשך בדיקה ומתן מענה לכל יתר העניינים הקשורים להקמת העסק, נשמח לסייע בידך. אתה מוזמן לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות להמשך מתן ייעוץ מתאים עבור העסק שלך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אסנת, ראשית, חשוב לברר האם קיים הסכם שותפות בינך לבין שותפתך? ככל וקיים - יש לבדוק האם במסגרת ההסכם נקבע מנגנון להיפרדות, הקובע את אופן פירוק השותפות. ככל שאין הסכם כאמור, הרי שבהעדר הסכמ...
המשך תשובה