שלום רב, החברה לתדמית ויחסי ציבור פועלת בהצלחה לא רעה מאז שנפתחה לפני שנה. כעת אנחנו מבקשים להכניס שותף רביעי. איך אוכל לוודא את כדאיות העניין ומה הפרוצדורה?
שלום סהר,
שאלתכם נחלקת לשניים, כדאיות הכנסת שותף חדש בחברה והפרוצדורה הנכונה לעשות כן.
באשר לכדאיות הכנסת שותף חדש, זוהי שאלה מסחרית ולא שאלה משפטית, את התשובה הטובה ביותר תוכלו לקבל באמצעות בדיקת הדוחות הכספיים ובליווי רואה חשבון המלווה את פעילותכם, יוער בעניין זה כי לעיתים כניסת שותף חדש אינה בהכרח עניין של סכום השקעה כספית, וזאת משום שלעיתים שותף חדש עשוי להיחשב כשותף אסטרטגי, כזה שמביא אתו "משהו חדש" כדוגמת קשרים, תיק לקוחות, מקצועיות, ותק וכיוצ"ב.
באשר לפרוצדורה המשפטית לכניסת שותף חדש. ראשית יש לבדוק כיצד בדיוק אתם מאוגדים, בהנחה כי מדובר בחברה בע"מ, יש לבדוק האם יש הוראה ספציפית בתקנון ההתאגדות של החברה אשר מתייחס להליך כניסת שותף חדש. ככל שלחברה יש תקנון רגיל, מומלץ לכם כדאי לערוך הסכם לכניסת שותף חדש, הסכם שבו כל השותפים הם צד להסכם אשר מפרט את הזכויות והחובות של השותפים, במקביל להסכם יש לקבל החלטה של האסיפה הכללית ולדווח לרשם החברות באמצעות טופס מתאים.
לקיום הפרוצדורה שלעיל נמליץ לכם להיעזר בעו"ד הבקי במשפט מסחרי, מדובר בהליך משפטי שיש לו גם השלכות על ענייני מיסוי.
המשך הצלחה ושגשוג בפעילותכם.
בכבוד רב,
מור ושות', משרד עו"ד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שרית, חשוב לעגן את כניסת השותפה לעסק בהסכם שותפות, התפור באופן ספציפי למידותיו של העסק שלך. הסכם שותפות אמור להסדיר באופן יסודי את מערכת היחסים בינך לבין השותפה הנכנסת, לרבות חלוקת התפקידים ו...
המשך תשובה