שלום יש לי עסק עצמאי בתחום מזון לחיות ואני רוצה שייכנס איתי שותף עם התמחות במיתוג כדי להגדיל את העסק, איך נוהגים לחלק אחוזים בין שותפות כזאת?
שלום רב,
שאלת חלוקת האחוזים בינך ובין השותף המיועד הינה שאלה הקשורה בראשיתם של הדברים לפן המסחרי.
עד כמה השותף המיועד נחוץ לך? מהו שווי השותפות ? מהו הערך המוסף שמביא עמו השותף ? מהו צפי גידול ההכנסות לאחר כניסת השותף המיועד ? במילים אחרות – שווי שוק – עד כמה כדאי לך וכדאי לשותף המיועד לשלם/לקבל תמורת חלק בשותפות ?
שותף יכול שיכנס גם ב-10% לשותפות ויכול להיכנס גם ב – 90 אחוזים וכמעט לקנות את השותפות. זוהי שאלה מסחרית של כדאיות כלכלית.
לאחר שאתם תדעו להעריך את שווי השותפות (ואולי בסיוע מנהל חשבונות/רואה חשבון של העסק) ולהגיע להסכמה בדבר ההשקעה המיועדת, חשוב יהיה לערוך הסכם לכניסת שותף בעסק אשר מסדיר את היחסים ביניכם, תפקידו של כל צד, אופן ביצוע ההשקעה(האם הוא משקיע כסף/זמן/ידע ?, אם כן אז כיצד וכמה ? כיצד השותפות תפעל, כיצד יחולקו רווחים, כיצד תירשם השותפות ? כעוסק מורשה - שותפות רשומה – חברה ? חס וחלילה במקרה שלא תסתדרו, כיצד תפורק השותפות וכיוצ"ב שאלות ומנגנונים משפטיים שיתנו פתרון לסוגיות אלו.
לשם הכנת הסכם שותפות ראוי, הצופה את הסיכונים והסיכויים העתידיים ונותן מענה לגביהם, אנו ממליצים כי תפנו למשרד עו"ד הבקיא במשפט עסקי-מסחרי.
בברכה, משרד עו"ד מור ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היי אליעזר, קיימים מספר מודלים מקובלים לשותפות במשרדי עורכי דין, החל משותפות שוויונית, שבה שיעור הרווח של כל שותף מחושב לפי נוסחה חשבונאית המתייחסת לשיעור ההחזקות שלו בשותפות; וקיימים מודלים נוספים...
המשך תשובה