היי, אני מתעניין ברכישת מניות של חברה ישראלית בצמיחה, אבל לפני שאני רוכש אני רוצה לדעת עוד פרטים על החברה, מה המצב שלה ואם לא הסתירו ממני פרטים. איפה אני יכול לקבל מידע מפורט ואמיתי? תודה רבה מראש
דניאל שלום,
חסרים לנו פרטים מהותיים לגבי אופי החברה שאת מניותיה אתה מבקש לרכוש.
האם מדובר בחברה פרטית/ציבורית. האם מדובר בחברת הזנק (סטארט-אפ) או חברה ותיקה ומבוססת המציגה מחזורי מכירות.
בכל אופן בתשובתנו זו אנו מכוונים באופן כללי להליכי גילוי מוקדמים בעת רכישת מניות בחברה.
באפשרותך לערוך בדיקה עצמאית עובר למגעים עם החברה, וזאת ע"י פניה לרשם החברות. (כבדיקה ראשונית, באפשרותך להפיק נסח חברה מאתר רשם החברות, ובאמצעותו תוכל לברר מה מטרות החברה, מתי נרשמה, מה כתובתה, מתי הגישה דו"ח שנתי אחרון, מיהם הדירקטורים, מה סך ההון הרשום, מה חלוקת הון המניות, מי בעלי המניות, האם קיימות לחברה חובות לתשלום אגרה שנתית, האם קיימים שעבודים על נכסי החברה, ועוד.)
לידיעתך, חוק החברות קובע כי כל אדם רשאי לעיין במסמכי החברה הבאים: מרשם הדירקטורים, מרשם בעלי המניות ופנקס השעבודים.
ככל שהחברה היא חברה שמניותיה נסחרות בבורסה, ביכולתך לברר אודותיה מידע בפרסומי אתר הבורסה (מערכת מאיה) ובאתר הרשות לניירות ערך (מערכת מגנא). המידע הזמין הוא דוחות רבעוניים ושנתיים של החברה, אסיפות, תזכיר/תקנון החברה, פירוט חלוקת מניות, תשקיפי הנפקה, נתונים אודות דירקטורים, נושאי משרה, החזקות בעלי עניין וניירות ערך של החברה.
עוד מומלץ לפנות לחברות המתמחות באיסוף מידע עסקי, כגון דן אנד ברדסטריט / BDI.
ככל שהינך מתקדם לשלבי מו"מ עם החברה, וככל שמדובר בהשקעה ממשית, מומלץ להסתייע בליווי עו"ד שבקיא במשפט מסחרי. יש אף להיעזר בשירותי רואה חשבון, על מנת לבחון את דוחותיה הכספיים של החברה- דוח על המצב הכספי (מאזן), דוחות רווח והפסד, דוחות תזרים מזומנים, דוחות על השינויים בהון העצמי שקרו במהלך השנה האחרונה, ולברר אם החברה דיווחה בפועל לרשויות המס והמע"מ בשלוש השנים אחרונות.
כל כך ראוי שייעשה כחלק מהבדיקות המקדמיות במסגרת המו"מ טרום רכישת המניות. עוד יהיה מומלץ לדרוש התחייבות בכתב שלחברה לא תלויות ועומדות תביעות נגדה ודו"ח על התחייבויות שהחברה לקחה על עצמה.
ככל שלחברה מוצר/פיתוח מורכב, יש לבחון האם החברה רשמה פטנט/מדגם וכיוצ"ב.
לסיכומם של דברים, הליכי גילוי מוקדם הינם הכרחיים על מנת שלא תשים את כספך על קרן הצבי.
אנו בהחלט ממליצים להסתייע בעורך דין הבקי במשפט מסחרי על מנת שיוכל להנחותך ולדרוש מהצד השני את אותם פרטים חיוניים שבשלם נדרש הגילוי ולימוד החברה.
בברכה והצלחה רבה,
מור ושות' משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוגב שלום, סעיף 27 ו- 29 לחוק המקרקעין מתייחס לבעלות משותפת במקרקעין. ברכישה משותפת של מקרקעין נדרש להגדיר את הזכויות במקרקעין, אופן ניהולם, תנאי מכירה בסיום הבנייה וכו` , עריכת הסכם שיתוף בין כל ה...
המשך תשובה