שלום אני מנהלת את העסק שלי דרך האינטרנט ויש אפשראות ללקוחות להירשם לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים שוטפים. איך אני יכולה להגן על עצמי מתביעות ספאם? לתת את האפשרות להתנתק מהשירות זה מספיק?
הדר שלום רב,
טוב עשית שהתעניינת על הגנה מפני תביעות ספאם, וזאת בשל החשש מפני תביעות בעניין זה אשר נפוצות לאחרונה.
אולם נבהיר כבר עתה- במצב הדברים שתיארת, עולה כי הינך עומדת באמות המידה הקבועות בחוק. ונסביר:
סעיף 30א לחוק התקשורת (בזק ונתונים), המוכר בלשון הציבור הרחב כ"חוק הספאם", קובע איסור פרסום ספאם (דבר פרסומת) למי שלא אישר במפורש, מראש ובכתב כי הוא מעוניין לקבל ממך דבר פרסומת.
דבר פרסומת האסור למשלוח ע"פ החוק מוגדר כ"מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת".
את ציינת כי הלקוחות יכולים לקבל "עדכונים שוטפים".
זוהי המשוכה הראשונה, ואת תיאלצי לבדוק האם "העדכונים השוטפים" מהווים תוכן פרסומי-מסחרי כאמור בהגדרה. כל מסר שאינו "דבר פרסומת" אינו נחשב כספאם.
זאת ועוד, האיסור שבסעיף אינו חל עליך, מאחר שהלקוחות הנרשמים לרשימת התפוצה נותנים בכך את אישורם במפורש, מראש ובכתב, על כך שהם מעוניינים לקבל ממך דבר פרסומת, כך שממילא הסכימו לכל דבר פרסומת, ועדכון שוטף שאינו דבר פרסומת ממילא אינו נכלל בגדר האיסור.
לשם הזהירות אנו נאלצים לשאול אותך- האם לאחר רישום לרשימת התפוצה קיימת אופציה לסיום קבלת העדכונים השוטפים? אם וככל שמדובר בדבר פרסומת, האם את מפרסמת באופן בולט וברור את היות ההודעה הודעת-פרסומת בכותרת המייל? האם את מציינת את פרטי העסק ודרכי יצירת הקשר עמו?
לסיכומם של דברים, אם וככל שלקוחותייך ביקשו לקבל את המיילים האמורים, והינך מאפשרת להם להתנתק מקבלת ההודעות, אזי במצב דברים זה הינך מוגנת מפני טענת "ספאם".
בתשובתנו לעיל הסתמכנו על סעיף 30א "חוק הספאם".
אם בכל זאת תשובה זו לא סיפקה אותך, נשמח להפנות אותך לייעוץ משפטי נוסף במידת הצורך.
שמחנו לעזור, ושיהיה בהצלחה לעסק שלך באינטרנט!
משרד עו"ד מור ושות'.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי שלום, יובהר כי, השימוש המותר בנכס נקבע בהיתר הבנייה ובתוכנית בניין-עיר. שימוש חורג בנכס הוא שימוש בקרקע, בבניין או במקרקעין החורג מהשימוש המיועד על פי ההגדרה בתכנית בניין עיר (תב"ע). מבחינת רשויו...
המשך תשובה