בחברה פרטית בע"מ קיימים 2 בעלי מניות הבעל 910 מניות והאישה בן זוגתו 90 מה קורה במקרה של פטירת הבעל והאם ניתן לכנס אסיפה ע"י בת זוגתו (בהתחשב כי קיים סכסוך בבית דין לענייני משפחה על צוואה או ירושה) וכל זה עקב השתלטות הילדים על החברה ללא כל שיתוף פעולה עם האמא
רויטל שלום רב ותודה שפנית אלינו,
מניות הן חלק מרכושו של אדם, ומהוות זכות בחברה כלשהי. בעל המניה הוא בעל "מנה" בחברה, היינו, חלק בחברה, והמניה מסדירה את זכויותיו ומעמדו בחברה- למשל, זכותו לרווחי החברה בעת חלוקת דיבידנד. במקרה של פטירת בעל מניות, הרי שלאור חוק הירושה, מניותיו עוברות לעיזבונו בהיותן חלק מרכושו.
ייתכן כי תקנון החברה יורה אחרת (במסגרת חופש החוזים להתנות על דיני הירושה, (פסק דין ברדיגו נפתח פתח לערוך עסקאות במניות מבלי שהן ינגדו את סעיף 8 לחוק הירושה)- למשל, הוראה בתקנון במקרה של פטירת בעל מניות, מניותיו תפקענה מאליהן. על כן קיימת חשיבות רבה לבדוק את הוראות תקנון החברה בעניין זה. נעיר כי התקנון מהווה "חוקת" החברה, ומסדיר את מערכת היחסים בין בעלי המניות לבין עצמם. ברגיל, בחברות אשר מאמצות את התקנון המצוי, התקנון אינו קובע הוראות בעניין פטירת בעלי המניות, וברירת המחדל היא שיחולו הסדרי חוק הירושה. (ולכן בעניין זה אנו מאוד ממליצים ללקוחותינו להתאים את תקנון החברה לצורכיהם).
כינוס אסיפה כללית אפשרי שיהיה יזום על ידי בעל מניות המיעוט בכפוף לפרוצדורה הקבועה בחוק החברות/תקנון החברה ואפשרי שיהיה באמצעות בית המשפט.
בכל אופן, ומבלי להבין את הפוזיציה של הצדדים ועל מנת להימנע ממצב שהחברה, עובדיה, ספקיה ייפגעו, ניתן לפנות לבית המשפט המוסמך בבקשה למתן הוראות.
הדברים הכתובים לעיל הם מידע חלקי ובגדר המלצה לא מחייבת. הסתמכות על הדברים הכתובים הינה לשיקול דעתך בלבד, ולמידע מלא וספציפי יש לפנות לייעוץ משפטי.
בברכה, משרד עו"ד מור ושות'.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רותם שלום, בכל הקשור לסימנים מסחריים , יש לבדוק באופן ספציפי את הרישום של הסימן המסחרי הרלוונטי והמגבלות החלות עליו ,להמשך יעוץ הינך מוזמן לפנות למשרדינו לטלפון 053-9428571...
המשך תשובה