שלום רב, יש לי שתי שאלות: 1. רציתי לדעת האם זה חוקי להזמין עבור לקוח מוצרי קוסמטיקה מחו"ל בשיטת הדרופ-שיפינג, שכן על מוצרים אלה לא חלים האישורים ממשרד הבריאות. אציין שהלקוח יודע מראש שההזמנה נעשית עבורו מחו"ל, ואני אינני מחזיקה במחסנים ובמוצרים האלה בארץ. בעצם אני מעניקה מעין שירות של תיווך בין הלקוח לאתר בחו"ל. 2. האם במצב כזה, שההזמנה נעשית מחו"ל, חלים דיני החזרת המוצרים כמו בארץ? כלומר, האם לקוח יכול להתחרט בתוך 14 יום, או האם אני יכולה לקבוע שעל הזמנות שנעשות במיוחד מחו"ל אין אפשרות לביטולים? אשמח לתשובה, ותודה מראש!
סיון שלום,
לא ניתן לייבא או לשווק תמרוק אלא ברשיון משרד הבריאות. הרשיון ניתן לאחר ביצוע הבדיקות הרלוונטיות ובהתאם לנוהל משרד הבריאות לרישוי התמרוק.
במקרים בהם יש לתמרוק רישיון ממשרד הבריאות פקודת הרוקחים מאפשרת לייבא את אותו תכשיר במסלול יבוא מקביל, דהיינו יבוא תכשיר רשום שלא בידי בעל הרישום, וזאת כל עוד ההליך נעשה בהתאם לדרישות הפקודה והתקנות.
בנוסף לכך, ככלל מאחר ובשיטת דרופשיפינג (Drop shipping) העסקה מבוצעת בין הלקוח לבין המתווך הרי שעומדת ללקוח זכות הביטול הקבועה בדין.
בברכה,
גיא חדי, עו״ד
חדי ושות׳, משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היי אפי, החובה לערוך הסכם שותפות תלויה בסוג השותפות - האם מדובר בשותפות כללית או בשותפות מוגבלת? בשותפות כללית אין חובה לערוך הסכם שותפות בכתב ואילו בשותפות מוגבלת קיימת חובה כזו על פי החוק. ב...
המשך תשובה