עו"ד דורון ויגלר הנכבד, שלום רב, יש לי מספר שאלות הקשורות לסיכויים לקבל רישיון לנהיגה באוטובוס (ברכב ציבורי) ו/או במשאית (ברכב משא כבד). יצוין, כי לפני למעלה מעשרים שנה, שוחררתי מהצבא בגין פרופיל נפשי. אולם, היום יש לי רישיון לרכב פרטי, מזה כעשר שנים, אשר קיבלתיו כחוק וכדין. יצוין, כי בזמנו, בכנות מוחלטת דיווחתי למרב"ד על כך שעברתי בימי נעוריי כמה פגישות עם פסיכולוג ועל השחרור עם פרופיל 21. ברם, לאחר שנפגשתי ושוחחתי פעם אחת עם הרופא במרב"ד, קיבלתי רישיון לרכב פרטי, וזאת לפני כעשר שנים. יודגש, כי אין ולא היה לי מעולם שום עבר שלילי - פלילי, בטחוני, תעבורתי (מלבד תאונה אחת לא רצינית, שהתיק בגינה נסגר במשטרה בתוך פחות משבוע ימים). אני אדם שומר חוק, כל החיים למדתי ועבדתי, לא הפרתי כלום, ומעולם לא הוגשו נגדי תלונות משמעתיות ו/או אחרות כלשהן. כמו כן, אינני שותה משקאות חריפים כלל, ואילו סמים לא ראיתי בחיים שלי אפילו מרחוק. עד כאן הרקע הכללי והאישי, ושאלותיי כדלהלן: 1) האם קיים סיכוי שלא יתנו לי רישיון לאוטובוס ו/או למשאית בגלל ה"שחרור-21" לפני למעלה משני עשורים, למרות שאני אדם לחלוטין נורמטיבי ונוהג ברכבי הפרטי במשך כעשר שנים ללא בעיות ו/או תלונות כלשהן? 2) האם ישנה הסתברות כלשהי לקבל את הרישיון הנחשק, על-אף הבעיה המתוארת לעיל? 3) האם קיים סיכון ממשי כלשהו, שעלולים לפסול אפילו את הרישיון לרכב הפרטי שלי בעקבות פנייתי לרישיון לאוטובוס וגילוי נאות אודות הטיפול הפסיכולוגי שעברתי לפני כעשרים שנה? (זוהי שאלה מאוד חשובה בעיניי!) תודה רבה מראש על תשומת-לבך לפנייתי זו ועל תשובתך המלומדת על שאלותיי המפורטות לעיל. בכבוד רב ובברכה, סלביק.
סלביק שלום,
1- באופן כללי צריך לבדוק מהו הסעיף הנפשי הספציפי בתיק הצבאי.
2- יש נהגים שקיבלו רישיון למשא כבד ו/או לאוטובוס גם אם אינם ביצעו שירות חובה.
3- באופן כללי המרב"ד יכול להחליט כל החלטה (אישור הבקשה, דחיית הבקשה הספצפית, אי כשירות כל הדרגות) אלא שבמקרה האחרון של אי כשירות לכל הדרגות הדבר נעשה בצורה עדינה ומדתית ולא מאד נפוצה אם כי קיימת.
בברכה,
מנהל פורום המכון הרפואי,
עו"ד דורון ויגלר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דורון ויגלר
053-9428813
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עו"ד דורון ויגלר הנכבד,
שלום רב,
ראשית-כל, תודה רבה על תשובתך מהיום (13.08.2017, בשעה 10:21).
ברצוני לחדד את השאלות, אם אפשר. עמך הסליחה על פנייתי החוזרת. להזכירך, שאלתי ביום שישי שאלות אודות האפשרות לקבל רישיון לאוטובוס ו/או למשאית על-אף השחרור מהצבא עם פרופיל נפשי.
1) האם המרב"ד אכן עלול לשלול את הרישיון לרכב פרטי, למרות שהוא עצמו התיר בעבר את הנפקתו וקבלתו, לפני כעשר שנים, על-אף שידע היטב כבר אז על השחרור על רקע הפשי, אחרי שדיווחתי לו על כך בעצמי, ולאחר שיחתי עם פסיכולוג או רופא של המרב"ד, ולמרות שלא היו כל תלונות או בעיות בנהיגתי לאורך כל הדרך? ועל-אף כל זאת, הסיכון של שלילה לכל הדרגות בכל-זאת קיים?!
2) איך אפשר לבדוק מהו הסעיף הנפשי הספציפי בתיק הצבאי? כיצד ניתן לבררו? האם אני יכול לבררו כיום אחרי למעלה מעשרים שנה?
3) איזה סעיף נפשי אינו מתאים במובהק, לדעתך, להוצאת הרישיון לאוטובוס ואין איתו כל סיכוי להצליח? (אני שואל לבל "להאיר את הכלב הישן" לשווא.)
תודה רבה מראש על תשומת-לבך לפנייתי החוזרת ולפנייתי הקודמת, וכמובן, תודה מקרב-לב על תשובתך המלומדת על שאלותיי המפורטות לעיל.
בכבוד רב ובברכה,
סלביק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דורון ויגלר
053-9428813
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נורה שלום, 1- בהחלט יש סיכוי סביר כי דיווח יועבר למשרד הרישוי. בברכה, מנהל פורום המכון הרפואי, עו"ד דורון ויגלר...
המשך תשובה