סבא שלי עבר ארוע מוחי קל שאובחן בדיעבד לאחר כמה שבועות. לאחר הרופאה המליצה לו להפסיק לנהוג באופן זמני. עכשיו, לאחר בדיקות נוספות ופיזותרפיה, הרופאה נתנה לו אישור בכתב כי הוא כשיר לנהיגה, ויכול לחזור לנהוג. במשך כך הזמן הזה אף אחד לא דיווח למשרד התחבורה על הארוע המוחי. השאלה היא האם המכתב כי הוא כשיר לנהיגה מאותה רופאת משפחה שהמליצה בעל פה על הפסקת הנהיגה מספיק? האם הוא יכול לחזור לנהוג? או שעדיין צריך לפנות למשרד התחבורה ולעבור בדיקות מחדש?
יוסף שלום,
אפתח ואומר שכל יעוץ ללא שיחה עם הנהג וללא עיון במסמכים רפואיים הינו כללי.
1- אנסח זאת כך, במסמך הראשון הרופאה יכולה הייתה להמליץ/לא להמליץ לנהוג בשום אופן אין בסמכותה לקבוע כשירות רפואית של נהג לנהיגה זו סמכות בלעדית של רופאי המכון לבטיחות בדרכים.
2- מכאן שגם המסמך בו היא לכאורה מאשרת את המשך נהיגתו חסר תקפות.
3- כעת לסוגיית הדיווח- ניתן להביט על הנושא מעיני הנהג ומעיני הרופא המטפל.
ראשית, חלה חובה על הנהג לדווח למשרד הרישוי באם הוא חושב שעלולה להיות השפעה על הנהיגה. שנית, כל רופא מטפל חייב לדווח כאשר הוא חושב שעלולה להיות השפעה על הנהיגה.
4- לסיכום- סבך הינו איש מבוגר ואדם אחראי אשר יכול להחליט לאור התפקוד שלו ולאור הסיכומים הרפואיים האם יש חשש או שמא אין חשש ולפי נתונים אלו להחליט אם עליו לדווח או לא?
5- מבחינה חוקית משרד הרישוי לא פסל / לא התלה את רישיונו כך שהוא יכול לנהוג בכפוף להחלטתו כפי שפרטתי בס׳ 4 לעיל.
בהצלחה,
מנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דורון ויגלר
053-9428813
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלון שלום, 1- ראשית אתה מוזמן לבדיקת פסיכיאטר 2- אינני יכול לקבוע האם תשלח לבדיקת סמים 3- הבדיקות אם תהיינה אינן נערכות במכון הרפואי. 4- אינני כול לדעת או לקבוע את סיבת הזימון.(אם תהיה מעוניין אוכ...
המשך תשובה