יערה שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת על תסקיר בעסקת טיעון פתוחה עם גבולות , אני מזכיר שמדובר באיש נורמטיבי עם מצב בריאותי מורכב שכולל בתוכו סרטן וצליאק, מצב נפשי חרדתי בטיפול/ליווי פסיכיאטרי, מצב סוציאלי עם משפחה של 5 ילדים קטנים וקשיים כלכליים הכוללים אבטלה והכנסה נמוכה של הנאשם (שאם ישלח למאסר למשפחה לא תהיה כלל הכנסה). שאלותיי אלייך - 1. ענית לי בהודעה הקודמת שאם יש עסקת טיעון פתוחה 12-24 חודש (זו רק דוגמא שנתתי) אז לא נשלחים לתסקיר מבית המשפט. האם גם לאור הנסיבות והנתונים שציינתי עדין לא ישלח הנאשם לתסקיר? 2. מתי כן שולחים לתסקיר ? האם בין 0-24, 6-24, או רק בעסקת טיעון פתוחה ללא גבולות ? זה קריטי עבורי ואשמל לקבל תשובה בהקדם. 3. בהנחה שהתסקיר יצא חיובי מאוד, והשופט קיבל את ההמלצה, אשמח אם תוכלי לפרט מה משקל ההמלצה ? האם יתכן ששופט יתן ענישה ללא מאסר בפועל? (קנס, עבודות שירות וכו').
בהסדר עם טווח ענישה - בהחלט ניתן לשלוח לקבלת תסקיר שירות מבחן- וכי אז זה יוכל להוות כלי עזר באשר לנימוקים באם להשית על הנאשם עונש שהוא ברף הנמוך או הגבוה של הסדר הטיעון- הכל כמובן בכפוף להמלצת שירות מבחן.
ברור הוא שתסקיר שירות המבחן הוא רק שיקול אחד מיני רבים עליהם מסתמך בית המשפט. תפקידו של תסקיר שירות המבחן הוא ליתן לבית המשפט את התמונה המלאה אודות הנאשם, מחלותיו, מצוקותיו, פחדיו, חרדותיו, ולכן במובן זה ייתכן ובמקרה דנא יש מקום לשלוח לקבלת תסקיר- הכל בכפוף לכך שהנאשם ישתף פעולה, יודה ויביע חרטה.
מאחר וקיים הסדר טיעון - הרי בית המשפט עפ"י רוב איננו סוטה מהסדר הטיעון - כך שלא ייתכן שבהסדר שבין שנה לשנתיים יקבל הנאשם פחות משנת. שנה זה עונש מינימום עפ"י ההסדר.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דרור מתתיהו - שותף בפישר ושות` (FBC&Co)
053-7101854
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
פלוני שלום
במצב הספציפי בו אתה מתאר, הייתי ממליצה לנאשם להסביר לסנגור/ים המייצגים אותו את חששותיו הרבים והמצוקה הרגשית בה הוא נתון מהחשש מגזר הדין. לעתים שיחה טובה עשויה לפתור את כל התהיות והשאלות.
כמו כן, במצב בו אתה מתאר, המלצתי הייתה לאותו נאשם להקשיב לניסיונו של הסנגור. פעמים רבות, אנו כסנגורים יודעים לאבחון האם הלקוח שלנו "יעבור" שירות מבחן, כלומר "יקבל" תסקיר חיובי או שלילי, הייתי ממליצה לאותו נאשם להיות קשוב לסנגוריו ורק אם סנגוריו ממליצים לו, חרף הפרטים האישיים הקשים לגשת לשירות המבחן, לדרוש מבית המשפט שליחתו לשירןת המבחן. פעמים רבות אישיותו של אדם היא קשה מאוד ועשויה לגרום יותר נזק מאשר תועלת, חרף פרטים "יבשים" כאלה ואחרים.
לאור כל זאת, רק אם סנגוריו של הנאשם הספציפי, שמכירים את הנאשם בתיק אותו הם מנהלים, ומכירים את התיק לעומקו, ממליצים על עריכת תסקיר, יש לגשת לתסקיר. אין כללים פרט מכך, לא 0-24, ולא 6-24 כפי ששאלת, אם אתה יורד לסוף דעתי :-)
בהנחה שהתסקיר יצא חיובי מאוד, והשופט התרשם מאוד מההמלצה, סביר להניח שהענישה תהיה בטווח המינימום של ההסדר. כלומר, שאם נניח ההסדר היה בטווח למשל של 12-24 ח', גזר הדין יהיה 12 ח' ולא יפחת מכך.
אני אשמח לעמוד לשירותך בכל שאלה בהמשך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דרור מתתיהו - שותף בפישר ושות` (FBC&Co)
053-7101854
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סעיף 117(ב)(3) לחוק מס ערך מוסף קובע, כי מי שהוציא חשבונית מס, או מסמך הנחזה כחשבונית מס, מבלי שעשה או התחייב לעשות עסקה שלגביה הוציא את החשבונית או את המסמך האמור, וזאת מתוך מטרה להתחמק או להשתמט מתש...
המשך תשובה