שלום שלום, עבדתי במשך שנה כחשבת שכר בחברה. לבסוף פוטרתי בהאשמת שווא שנתתי לעצמי לעצמה משכורת גבוהה בצורה לא חוקית והגישו נגדי תלונה במשטרה. האם אפשר לתבוע אותם על האשמת שווא ומה העונש שצפוי לי? אודה לתשובה
במידה שמדובר בתלונת שווא-את יכולה להגיש תלונה נגדית במשטרת ישראל במסגרתה תוכלי לטעון שהוגשה כנגדך תלונת כזב מכוונת.
אך שימי לב: רק אם ברור לך שמדובר היה בתלונה כוזבת שהוגשה כנגדך בכוונה לפגוע בך-יש מקום מצדך להתלונן במשטרה.
אם מדובר בטעות בתום לב מצדו של המתלונן או בתלונה שמטרתה לא הייתה לפגוע בך במכוון-תלונתך תיגנז ולא יוגש כתב אישום כנגד מי שהתלוננת כנגדו.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ בעורך דין שמתמחה במשפט פלילי בטרם נקיטת פעולה.
באשר לאפשרות להגיש כתב תביעה אזרחי: מומלץ להתייעץ עם עורך-דין שמתמחה במשפט אזרחי בנידון. המשפט האזרחי אינו תחום ההתמחות שלי אלא המשפט הפלילי. עם זאת-אומר בזהירות שכדי להגיש כתב תביעה כנגד מקום העבודה-עלייך לוודא שאכן מדובר בפיטורין משוללי כל צידוק ובחשד משולל כל תשתית כנגדך.
אני כמובן מאמין לך שמדובר בחשד שווא.
באשר לעונש שצפוי לך: כלל לא בטוח שתלונת מקום העבודה תניב כתב אישום כנגדך. כלומר: כלל לא ברור שאת תהפכי מחשודה לנאשמת בבית המשפט. אפשר שהתיק כנגדך ייגנז בידי המשטרה או הפרקליטות בלא הגשת כתב אישום כנגדך.
אם יוגש כתב אישום-ואת תהפכי לנאשמת במשפט פלילי-אפשר שהתביעה (הפרקליטות או המשטרה) לא תצליח להוכיח את אשמתך מעבר לכל ספק סביר. במקרה שכזה-בית המשפט יזכה אותך.
רק אם תורשעי בידי בית המשפט-את צפויה לעונש.
לגבי מידת העונש ותוכנו-איני יכול לענות לך בלא לדעת מהם פרטי החשד. איני יודע אם מדובר במעילה אחת לכאורה (לטענת מקום העבודה) או במעילות רבות. איני יודע אם מדובר במעשה פשוט לביצוע או בתכנון שיטתי (לכאורה). איני יודע אם מדובר בסכום נמוך או בסכום עתק. איני יודע כמובן אם יש לך עבר פלילי אם לאו.
בהנחה הגיונית שאין לך עבר פלילי ובהנחה שמדובר במעילה לכאורה (שוב: לטענת מקום העבודה) שהנה אחת ויחידה ובסכום לא גבוה-ניתן בהחלט לסיים את המשפט בעונש קל יחסית (בוודאי בלא כליאה בכלא).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דרור מתתיהו - שותף בפישר ושות` (FBC&Co)
053-7101854
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, חוק המחשבים-תשנ"ה 1995 קובע בפרק ב` מהן עבירות מחשב. בגדול - חדירה שלא כדין למחשב, שיבוש פעולתו התקינה של המחשב, הפריה לשימוש בו, מחקית חומרים, אחסנת מידע כוזב וכד`. כל מקרה כמובן לגופו.צר...
המשך תשובה