שלום, לפני כחודש בעלי נהג וכאשר הגיע למעבר חציה ליד כיכר האט ונסע ולא שם לב להולכת רגל שהחלה לחצות במעבר החציה. בעלי טוען שהשמש החזקה באותה שעה סינוורה אותו מהכיוון ממנו הגיעה הולכת הרגל. הולכת הרגל, נערה, נפלה. בעלי עצר, יצא מהרכב , עזר לה לקום הושיב אותה בצד. נתן לה את הפרטים שלו ווידא שהיא מרגישה טוב. היא הלכה משם אחכ ללא כל צליעה. מאוחר יותר הוריה התקשרו ובעלי סיפר להם שארע ודרש בשלום הנערה. כעת התקשר בוחן תנועה, חודש לאחר המקרה, והשאיר הודעה לבעלי לחזור אליו בנוגע לתאונה. מה עומד לקרות כעת? מה עלינו לעשות?
פגיעה בהולך רגל על מעבר חציה תוביל בחלק ניכר מהמקרים להגשת כתב אישום שכן על פי פסיקת בתי המשפט מעבר החציה הנו מקום מבצרו של הולך הרגל ואין כמעט שום אפשרות לשכנע שופט כי בנסיבות אלה, הפגיעה בהולך הרגל היתה בלתי נמנעת.
עם זאת, אין לשלול מקרים בהם רשלנותו של הולך הרגל הנה כה חמורה עד כי יוחלט לא להגיש כתב אישום כנגד הנהג. ואף ניתן להעלות על הדעת נסיבות מקלות אחרות.
מומלץ בחום לפנות לעורך דין המתמחה בעניין, והנכם מוזמנים להתקשר לח"מ. בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שלומי בר
053-7105259
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אני מציע לפנות לעורך דין שיטפל בעניין בדיסקרטיות. בעיקרון אם הפסילה היא מלפני 25 שנה, יש לפנות לבית המשפט שבו הוטלה ולהוציא אישור על סיומה. רק אז יתנו לבמשרד הרישוי להתחיל בהליך של חידוש הרישיון. ...
המשך תשובה