שלום וברכה, מהם הדברים החשובים ביותר שעליי לשים לב אליהם לפני שאני חותם עם דיור מוגן?
שלום גיל,
הסוגייה שהעלית מקיפה מכפי שיריעה זו יכולה להכיל, והמיקוד משתנה בהתאם לסוג החוזה.
לשם הדוגמא בלבד: קיימים דגשים שונים להסכם ביחס לבית דיור מוגן בבניה לעומת הסכם ביחס לבית דיור מוגן פעיל; להסכם עתידי (המתייחס ליחידה מסוג, שבמועד חתימת ההסכם איננו זמין) לעומת הסכם מיידי ובין הסכם מסלול פיקדון לבין הסכם דמי אחזקה, ללא פיקדון כלל.
מבלי לגרוע מן האמור, אציין כאן מספר נקודות, כלכליות ואחרות, שמומלץ לבחון בבואך להתקשר בהסכם כאמור.
מודגש, כי אין לראות באמור כדי ייעוץ משפטי ו/או סקירה ממצה של הדגשים לבדיקת הסכם דיור מוגן:
1.בחינת סוג מסלול ההתקשרות המתאים לך ביותר, בשים לב לחיסכון הצבור שבידיך מחד והתזרים החודשי השוטף שלך מאידך, יחד עם שיקולים כלכליים ותפעוליים נוספים: האם מסלול פיקדון מלא/מופחת/מוקטן או בכלל מסלול שכירות, ככל שקיים בבית הרלוונטי?
2.בהסכם מסלול פיקדון - מהי הבטוחה שהבית מציע להבטחת החזר יתרת הפיקדון במצב של חדלות פירעון? באיזה אופן הבית מחשב את השחיקה השנתית של הפיקדון? האם המע"מ בגין השחיקה השנתית משולם בנפרד או מקוזז מהפיקדון? מי מהצדדים נושא בתשלום המע"מ בגין הריבית הרעיונית המיוחסת לפיקדון?
3.בכל הסכם - מהם השירותים הכלולים בדמי האחזקה, מעבר לשירותי החובה מכח החוק ומה היקפם? מהי תקרת העדכון השנתי של דמי האחזקה, מעבר למדד, ומהו המנגנון המסדיר את ביצוע העדכון הנ"ל הלכה למעשה?
4.מנגנון קבלת ההחלטות על ידי הצוות הרב מקצועי.
5. עילות לסיום ההסכם ומשך ההודעה המוקדמת לסיום בכל אחת מהן.
בברכה ובהצלחה,
אורלי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורלי רוזנבוש בן אשר
053-6112811
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום לירון, בעסקאות דיור מוגן *השכיחות*, הזכות ה"נרכשת" היא *זכות שימוש* בלעדית ביחידת דיור (ושירותים נוספים, אשר אין רלוונטיות להתייחס אליהם במענה לשאלתך הספציפית). בדרך כלל אין המדובר ברכישת זכ...
המשך תשובה