בבית דיור מוגן ישנן מעליות רבות שלא מאפשרות להכניס בהן נכה על כיסה גלגלים עם רגליות מחוברות לכיסא ועם מטפלת. אורך המעלית קצר מדי (רק כ-80 ס"מ) וזה מחייב את המטפלת להוריד את הרגליות, לדחוף את הכיסא עד הסוף ללחוץ על הכפתור של המעלית, לצאת מהמעלית ולקבל את המטופל עם הכיסא, לאחר שהמעלית ירדה עם הנכה ללא ליווי המטפלת. האם זה מצב תקין?
שלום זאב,
בכותרת פנייתך התייחסת לחובת הנגשה של הדירות בדיור המוגן ואילו בגוף הפנייה, התייחסת ספציפית למעליות.
אבהיר, שמבחינה משפטית, חוק הדיור המוגן ו/או תקנותיו אינם מפרטים את דרישות הנגישות ברזולוציה אליה אתה מתייחס.
החוק קובע, שהממונה רשאי להתנות את מתן רישיון ההפעלה (שנכון למועד כתיבת שורות אלו טרם מונפק לבתים הלכה למעשה בשל אילוצים הקשורים להשלמת חקיקה נדרשת)בהמצאת חוות דעת של מורשה לנגישות כהגדרתו בחוק רישוי עסקים, לפיה קוימו הוראות נגישות לפי כל דין.
בענייני דרישות נגישות ישנה חשיבות לנתונים שונים לגופו של המבנה המדובר ובכללם לשאלה האם מדובר בבניין חדש/קיים.
לאור האמור ועל מנת לקבל תשובה עניינית לגופו של המבנה אליו אתה מתייחס בפנייתך, אני ממליצה שתפנה בשאילתה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.
בברכה,
אורלי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורלי רוזנבוש בן אשר
053-6112811
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אביתר, פנייתך רלוונטית לפורום אפוטרופסות | זכויות קשישים | בעלי מוגבלויות. אנא פנה למנהל הפורום הנ"ל ישירות. בברכה, אורלי. ...
המשך תשובה