היי, לפני מספר חודשים סבתי נכנסה לבית האבות לתקופת ניסיון של שלושה חודשים. בסוף התקופה החליטה סבתי לעזוב ולחזור לביתה. בסיום ההתקשרות עם בית האבות נאמר כי עליה לשלם שחיקת דמי פיקדון בסך של 3% לטובת החברה. האם על תקופת ניסיון בית האבות "זכאי" לגבות שחיקת דמי פיקדון?
שלום שירה,
ראשית, חשוב לי להדגיש, שתשובתי מטה מתייחסת לדיור מוגן, ולא לבית אבות.
לגופו של עניין: חוק הדיור המוגן איננו קובע מהם החיובים שיחולו על הדייר במהלך תקופת הניסיון. כל בית דיור מוגן חופשי לקבל החלטה בנושא זה, לפי שיקול דעתו. החוק כן קובע, שהבית לא יהיה רשאי לגבות מהדייר תשלומים, שלא פורטו בהסכם ההתקשרות.
לאור האמור, עלייך לבדוק בהסכם של סבתך איזה סוג תשלומים הצדדים הסכימו שיחולו על הדייר במהלך תקופת הניסיון ומה יהיה שיעורם ביחס לתקופה זו.
אציין, שבמרבית בתי הדיור המוגן אשר גובים את הניכוי מהפיקדון עבור תקופה זו, מקובל לגבות את החלק היחסי בלבד משיעור השחיקה השנתי.
לעומתם, קיימים בתי דיור מוגן שמציינים במפורש, שבמקרה של סיום ההסכם במהלך תקופת הניסיון, הדייר יהיה מתשלום זה.
בברכה,
אורלי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורלי רוזנבוש בן אשר
053-6112811
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רם, חוק הדיור המוגן קובע שלושה תנאים מצטברים למגורי מטפל ביחידת הדיור: 1.קבלת אישור הנהלת הבית לכך; 2.קבלת אישור הצוות הרב מקצועי או רשות מרשויות המדינה לכך, כי קיים צורך רפואי או תפקודי בהע...
המשך תשובה