דודתי מתגוררת בדיור מוגן כבר למעלה מחמש שנים והדירה זקוקה לשיפוץ נרחב, על הדרך דודה שלי גם רצתה להשקיע קצת כסף ולעשות את הדירה "נחמדה יותר לאירוח", רציתי לשאול: מותר לשפץ דירה של דיור מוגן? וגם – מי נושא בהוצאות בהתחשב בכך שחלק מהשיפוץ הוא בגין ליקויים הכרחיים בדירה?
שלום ליאור,
באופן שגרתי, הסכם הדייר מסדיר מפורשות את סוגיית תיקונים ו/או תוספות ו/או שינויים ביחידת הדיור, על כל היבטיה.
לכן, לצורך קבלת תשובה מדויקת לשאלתך, עליך לבדוק מה סוכם בין הצדדים לעניין זה בהסכם המסוים עליו חתמה דודתך.
ככלל, המקובלות היא שתיקונים, שהם פועל יוצא של בלאי סביר, הינם באחריות מפעיל בית הדיור המוגן, הן לעניין ביצוע העבודה והן לעניין מימון העלויות הכרוכות בה.
לעומת זאת, תיקונים הנדרשים עקב מעשה ו/או מחדל של הדייר יבוצעו, בדרך כלל, על ידי מפעיל בית הדיור המוגן, אך העלויות הכרוכות בעבודה - תושתנה על הדייר.
בכל מקרה מקובל, שביצוע כל תיקון ו/או שינוי ו/או שיפור ביחידת הדיור מותנה בקבלת אישורו של מפעיל בית הדיור המוגן, מראש ובכתב.
סוגיית מימון העלות הכרוכה בביצוע שינויים ו/או שיפורים ביחידת הדיור וכן הצורך להשיב לקדומותו את מצבה בסיום תקופת השימוש, נתונה למו"מ מסחרי בין הצדדים.
בהצלחה,
אורלי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורלי רוזנבוש בן אשר
053-6112811
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אורן, למיטב ידיעתי, קיומו של טלפון קווי בחדר בבית אבות סיעודי איננו בגדר זכות המעוגנת בחקיקה. עם זאת, ככל שבהסכם ההתקשרות עם חמך וחמותך מפעיל בית האבות התחייב להתקין טלפון קווי בחדרם, הרי שמד...
המשך תשובה