שלום רב, אמי דיירת בדיור מוגן מזה שנים. ע"פ ההסכם הפקידה סכום של כחצי מליון ₪ כפיקדון. הייתה אמורה לקבל ערבות של חברת הניהול שכעת התברר לה שלא חתמו עליה אלא החזירו טופס ריק. איצי קיבלה לאחרונה מהנהלת הבית מכתב כי עליה לחתום על ע"פ התיקון לחוק לקבלת הבטוחה – ערבות בנקאית כאשר עליה לשאת ב- 80% מעלויות הערבות , או לחתום על וויתור על הערבות. יצויין שמדובר בסכום חודשי גבוה מאוד - עלות הערבות(נמסר לה 2% לשנה מגובה הפיקדון .) הבנתי שקיימים בתיקון לחוק בטחונות נוספים, כמו ביטוח , רישום משכנתא וכו'. אמי ביקשה מההנהלה לקבל ערבות אחרת אך הבהירו לה שהבחירה בידם ואין הם מתכוונים לתת ביטחונות אחרים, ואמי יכולה לחתום על וויתור ככל שתרצה. שאלתי, כיצד ממולץ לה לנהוג ? שכן, עלות הערבות יקרה מאוד ומייקרת משמעותי את התשלום החודשי. אודה לתשובתכם .
רמי שלום,
אכן ס' 27 לחוק הדיור המוגן קובע שהבחירה איזה בטוחה ליתן מצויה בידי בית הדיור המוגן וכי עליהם לשלם רק 20% מהעלות של הבטוחה. במידה ובוחרים לא לקבל בטוחה, אז נמצאים בסיכון שבידה והדיור המוגן יהיה בבעיה כלכלית- לא תוכלו לקבל את יתרת הפקדון.
האפשרות היחידה הינה לנסות לארגן את כל דיירי הדיור המוגן לפנות אל בית הדיור המוגן בדרישה לקבל בטוחה אחרת או להתחלק באופו שונה בעלויות הבטוחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורלי רוזנבוש בן אשר
053-6112811
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום דינה, 1.חוק הדיור המוגן קובע מגבלה של גיל מינימאלי בלבד (גיל 60). 2.על פי החוק, אדם כשיר להתקבל לבית דיור מוגן בתנאי, שהוא מסוגל לדאוג לצרכיו האישיים ולנהל את משק ביתו, גם אם ניתן לו סיוע ח...
המשך תשובה