האם הביטוח הלאומי בגרמניה מכיר עדיין בתביעות של ניצולי שואה והאם ניתן לקבל רנטה למרות שבמשך שנים לא נעשה דבר בעניין?
גבי שלום,
במשך שנים תביעות לקבצה חודשית בגין עבודה בגטאות מאת ממשלת גרמניה היו נדחות ברובן. המצב הזה השתנה לאחר פסיקות של השופט הגרמני פון רנסה, אשר גרר את נציגי הממשלה לדיונים בישראל בנושאים אלו.
לבסוף, ע"פ סיכום בין ראש ממשלת דאז, אהוד אולמרט לבין קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, התהפכה הקערה ותביעות אלו חיות, נדונות וברובן גם מאושרות.
מומלץ מאד לכתוב תביעות אלו בשפה הגרמנית ולמא את מלוא הקריטריונים המבוקשים, שכן הגשה לא נכונה של תביעות אלו יכולה להביא לדחייתן ולחלופין לקבלת קצבה נמוכה.
יש לזכור שבנוסף להגשת תביעה לקבלת קצבה, רצוי להגיש גם תביעה לקבלת מענק חד פעמי בסך 2,000 יורו. התביעות הללו כבר אינן מוציאות האחת את השנייה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דוד ידיד משרד עורכי דין ונוטריון
053-9386041
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל שלום, לנרדפי הפארהוד יש שתי אפשרויות: 1. לקבל מענק שנתי בגובה 3960 ש"ח ופטור מתרופות שבסל. חשוב להכיר שהגשת בקשה שכזו מותנית בויתור על עמידה על כל זכות אחרת. 2. הגשת בקשה להכרה לפי חוק נכי ה...
המשך תשובה