המדובר בניצולת שואה בת 83 שפנתה לעו"ד כדי שייצג אותה, והוא החתים אותה על הסכם שכ"ט ועל מסמכים נוספים. לימים התברר שהוא נוכל. היא בקשה ממנו את המסמכים עליהם היא חתמתה לו ,הוא מסרב להעבירם לה עותק מהם. לטענתו קודם היא צריכה לשלם את שכר הטרחה. יתכן שהוסיף ושינה את ההסכם. הוא פעל לרעתה ולא לטובתה. חשוב לציין שום מסמך לא הועבר אליה. דחוף ביותר לאן לפנות בבקשה?.
דנית שלום,
ממה שאני מבין אותו עו"ד הצליח בפועלו וההסכם היה על בסיס הצלחה. קשה לי לראות מצב שעו"ד משנה הסכם לאחר חתימתו.
הדברים שאני מציע לעשות:
1. פניה לסיוע "שכר מצוה" של לשכת עורכי הדין.
2. להגיע לפגישה עם אותו עורך דין כדי להבין מה הוא עשה ולקבל על המקום העתק מחוזה ההתקשרות.
בניגוד לתביעה, ערר או ערעור שאותו עו"ד נתן לאותה ניצולת שואה, שהם מסמכים המצויים באופן ברור תחת זכותו לעיכבון, איני סבור שחוזה שכר הטרחה צריך להיות תחת זכותו של עורך הדין לעיכבון, כי אז יש מבוי סתום שלא יכול להוביל אלא להליך משפטי.
אני מאמין שבשיג ושיח עימו בטח ניתן יהיה להגיע לפתרון בו היא תקבל העתק ההסכם ובאם מגיע לו שכר גם תשלם בשמחה על העבודה שעשה בעבורה.
בברכה,
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דוד ידיד משרד עורכי דין ונוטריון
053-9386041
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ידוע לי על מס הגולגולת ספציפי ושליחה לעבודה של גברי הקהילה בטורקיה. לצערי, מעת שהמחוקק הישראלי קבע הלכה הלמעשה, באמצעות חקיקה רטרואקטיבית פוגענית , כי אינו רוצה יותר עורכי דין שינהלו כאלו תיקים, איני...
המשך תשובה