הגשתי ערר על החלטת הרשות לניצולי שואה, וכבר נקבע תאריך לדיון. האם כשתתקיים הוועדה, אוכל להציג את כל טענותי? יש לי הרבה הוכחות לאי חוקיות שבה מתנהגים ברשות, ויש לי גם פסקי דין קודמים , שמטפלים בנושאים דומים. האם חברי הוועדה יאפשרו לי להציג את כל הטענות וההוכחות?
אתי שלום,
בעקרון, נכון היה להעלות את כל הטענות ולהציג את כל הראיות כבר בכתב הערר. אם לא עשית כן, עדיין ניתן להעלות טענות נוספות בהמשך ההליך.
ככלל, וועדות הערר קשובות לעוררים ונותנות להשמיע טיעונים ולהציג ראיות גם בעת הדיון. יחד עם זאת, פעמים רבות, הן מטעמי זמן או רצון לשמוע את כל העוררים שזומנו לאותו היום, הדיון מתקצר באופן שאינו מאפשר להציג את כל הטענות. חשוב לציין שכל מותב נוהג אחרת ככלל ובדיונים ספציפיים בפרט.
הצעתי היא שתגישי את מלוא הראיות והפסיקה בכתב עד שבועיים לפני הדיון, עם המצאה למחלקה המשפטית של הרשות לזכויות ניצולי השואה.
חשוב לזכור שסמכותה של וועדת הערר זהה לסמכות וועדת חקירה, באופן בו אין הוועדה כפופה לדיני הראיות, אך היא משתדלת שלא לחרוג מתקנות סדר הדין האזרחי היכן שאין בכך צורך.
בהצלחה,
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דוד ידיד משרד עורכי דין ונוטריון
053-9386041
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כל בקשה ניתנת להגשה ללא עורך דין. ההגשה בעזרת איש מקצוע פשוט מגדילה את הסיכויי להצלחתה ואצל רוב אנשי מהקצוע, הם גם מבצעים מעקב על התקדמותה. ככל שסיפור הרדיפות הוא ברור כמזכה, אפשר בהחלט לשקול הגשה ל...
המשך תשובה