אמא בת 92. אינה מקבלת כל תגמול על נרדפות היות ועלתה ארצה ב1958. אחיה הצעיר שעלה ב1948 מקבל תגמול ממשרד האוצר על גרוש ושלילת חירות. האם גרוש בצו שלטוני לאלבה יוליה והשהות שם ללא יכולת בחירה בתנאים קשים נחשב לשהות במחנה ריכוז שעשוי לזכות את אמא בתגמול חודשי על פי חוק ההטבות ליוצאי מחנות ריכוז ........? עד כמה שידוע לי מחומר היסטורי, היהודים רוכזו שם על מנת לשלחם למחנות השמדה בפולין. רק בהתערבות דיפלומטית של הקהילה המקומית הצליחו להזים את הביצוע המשלוחים כשהכל כבר היה מתוכנן לפרטיו עד כדי ציון המכסה היומית למשלוח. (אלבה יוליה נמנית ברשימת המחנות המוכרים לקרן סעיף 2).
ורה שלום,
אכן, היה קיים מחנה באלבה יוליה. אני סבור שעל אמך לפנות אל הרשות לזכויות ניצולי השואה, להכרה על פי חוק ההטבות. לצערי, רוב הסיכויים שתביעתה תידחה, שכן לדעת האוצר, במחנות אלו היו רק גברים.
המלצתי היא להגיש ערר לאחת מוועדות הערר ולהלחם על עובדה זו.
רק באחרונה, פסק דין רחב מאד בנושא זה ניתן בערעור של משרד האוצר, על תיק בו אנו ייצגנו, בבית המשפט המחוזי בחיפה. נמתחה שם ביקורת על התנהלות האוצר בנושא ופרשנותנו לחוק, אשר יכן וצריכה לחול גם על אמך, התקבלה על ידי כבוד השופט גריל.
בריאות לאמך,
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דוד ידיד משרד עורכי דין ונוטריון
053-9386041
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלברט שלום, אין המדובר בתנאי מספיק. ההכרה בעבודת כפיה תיסמך על סיפור הרדיפות , אך זהו לא יהיה התנאי המספק. ...
המשך תשובה