אבי היה עובר בבטן עמו כאשר היא נשלחה למחנה עבודה אושוויץ מונוביץ, קצת לפני סיום המלחמה. אחרי שחרור המחנה, אמו חזרה לגרמניה, שם נולד ב-1945, ועלה לארץ כשהיה כבן חמש. עד עכשיו לא ידענו כי הוא יכול לתבוע פיצויים בתור ניצול שואה שכן הוא היה עובר בזמן השואה. האם עדיין ניתן להגיש תביעה לפיצויים או לקצבה? ואם כן, למי מגישים?
משה שלום,
גם היום ניתן להגיש תביעות להכרה בנרדפות כניצול שואה. הבחירה לאן להגיש את התביעה צריכה להתחשב בשנת עליית אביך לישראל ובמה שעבר עליו בבטן אמו.
עצם העובדה שאביך היה עובר בעת מלחמת העולם השניה אינה הופכת אותו למוכר על פי מי מהקרנות והחוקים. המבחן בו על אביך לעמוד הוא מה עבר על אימו במהלך הריונה עימו ואילו רדיפות הוא והיא נרדפו באותה העת.
במקרה הספציפי של אביך, נראה כי הריונה של סבתך החל לאחר שיצאה את מחנה העבודה, נתון בעל משמעות., שכן מטעם זה אביך לא יכול לטעון לשהות כעובר במחנה. יש לבחון מה עבר על סבתך מיד לאחר היציאה מהמחנה ועד לסיום מלחמת העולם השנייה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דוד ידיד משרד עורכי דין ונוטריון
053-9386041
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבידן שלום, השאלה חסרת פרטים ואינה מדוייקת. אני אצא מנקודת הנחה שסבך זכאי לקבלת קצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי בגרמניה או קרן ס` 2 של ועידת התביעות. באם מדובר בקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי - אז היא משו...
המשך תשובה