שלום יש לי שאלה . אני ואישתי בתהליך גירושין. ב28.11 ניתן פסק דין בבית הדין הרבני לגבי מזונות . נקבע על סך 1500₪ . הפעם הראשונה ששילמתי הייתה בימים הראשונים של חודש דצמבר . ומשלם עד היום - חודש בחודשו. אישתי יצרה עמי קשר היום , בטענה שהגישה בקשה לבית הדין לקביעת דיון לגבי מזונות כבר בחודש אוקטובר .. ולכן לטענתה אני חייב להעביר לה מזונות גם על חודשים אוקטובר ונובמבר . מציין שבפועל בפסק דין (במכתב שניתן לי ) לא מצויין שעלי לשלם רטרואקיבית . מצויינת רק פסיקה שאני מחוייב לתשלום מזונות עד גיל 18 של בני ולאחר מכן רק שליש עד לגיל 21. האם יש לה אפשרות לדרוש ממני לשלם לה את שני החודשים הקודמים לפסק הדין של בית הדין ? האם אני חייב להעביר לה? ועוד שאלה , האם אני רשאי להפקיד את השליש מזונות אחרי גיל 18 ישירות לחשבון הבנק של בני ולא לאישתי ? או שיש עם זה בעייתיות וצריך אישור שלה לעיניין . אשמח להתייחסות . בברכה ישראל
שלום רב,
לרוב מקובל לשלם את המזונות שנפסקו ממועד פתיחת התביעה ולכן יש צדק בדרישת פרודתך יחד עם זאת יש לפנות לבית הדין הרבני בדרישה לקבל הבהרה בהחלטה כתובה מהו המועד בו עליך לשלם את המזונות מועד מתן ההחלטה או מועד פתיחת התיק.
לפעמים בנסיבות בהן שולמן כספים טרם מתן ההחלטה אכן המועד לתחילת התשלום הינו ממועד מתן ההחלטה אך ממליצה בחום לא לנחש ולפנות בבקשה לבית הדין הרבני.
לעניין תשלום באופן ישיר לילדיך לאחר גיל 18 רק אם יש הסכמה או החלטה שיפוטית שכן המזונות המופחתים מהווים חלק להשתתפותך בהוצאות הילדים שהאם נושאת אף בגילאים אלה.
בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר