יש לנו ילד אחד. חתמנו על הסכם גירושין ובו סוכם שהאישה תקבל סכום חד פעמי של 200אלף ₪ ועוד מזונות חודשיים על סך של 2000₪. (עדיין אין תוקף של פסק דין). כעת נאמר לי שהאישה יכולה בכל רגע נתון לבקש מזונות גבוהים יותר. האם יש אפשרות להכניס סעיף בהסכם שימנע זאת?
שלום רב,
לאחר מתן תוקף של פסק דין להסכם גירושים אותו ערכתם והסכמתם על התנאים לרבות גובה המזונות ניתן בכל עת לפתוח נושא זה בהגשת תביעה להגדלת או הקטנת המזונות שכן אין זה פסק דין סופי בנושא זה לנוכח העובדה שעסקינן בדיני נפשות.
יחד עם זאת, לא בקלות רבה נפתח הסכם ולא בקלות משנים ומגדילים או מפחיתים את גובה המזונות.
ניכר שהגעתם לסכום מזונות שמקובל על שניכם לאחר שירות דעת והעברת תשלום מהוון.
ניתן ומומלץ להוסיף להסכם סעיף בסופו לפיו ההסכם מסכם וסוגר את כל חילוקי הדעות העניינים והסוגיות הכרוכות בגירושים.
בנוסף מומלץ להוסיף סעיף ובו מנגנון מוסכם לפתרון חילוקי דעות בינהם כך שגם אם הגרושה תבקש להגדיל את גובה המזונות היא עליה ראשית לפנות להליך של הידברות וגישור.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל האוזנר-ברהוד
053-7428242
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הליך הגישור הוא חסוי, כך שלא ניתן לזמן את המגשרת למתן עדות. במקרים רבים מגשרים אף מחתימים מראש את המתגשרים על מסמך, המבהיר כי לא ניתן יהא לזמן אותם למתן עדות על הנעשה בהליך הגישור....
המשך תשובה