שלום רב. אני ובעלי התגרשנו בהסכמה באמצעות מגשר לפני שנה וחצי, ללא הליכים בבית משפט ובלי עורכי דין. הבעייה היא שמאז ועד היום הגרוש לא העביר אפילו פעם אחת כסף למזונות שני הילדים שלנו, והוא חוזר ומאיים עליי שבכלל לא הבין על מה חתם בהסכם הגירושין ושהוא רוצה לפתוח אותו לדיון מחדש בבית משפט. בגלל שאני לא רוצה שיפתח את ההסכם עד עכשיו ספגתי את העובדה שלא משלם מזונות. האם הוא באמת יכול לבקש לתקן את הסכם הגירושין? מה בדיוק זכויותיי?
אילנה שלום,
טרם אשיב לך על מלוא שאלותייך, ארשה לעצמי להניח שאת התהליך עברתם אצל מגשר שאינו עורך דין, ובוודאי שאינו עורך דין המומחה בדיני משפחה.
ככה ניתן להדגים בקלות על כמה משמעותי לנהל הליך גישור בעניינים כמו גירושין, אך ורק אצל עורך דין מומחה בתחום.
לשאלותייך-
בהנחה שהסכם הגישור עבר לבית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין, בדיוק כפי הנדרש מהמגשר לוודא, הרי שבידייך יש פסק דין לכל דבר ועניין.
אשיב לך בפשטות- אין לך ממה לחשוש. את צריכה ללכת ללשכת ההוצאה לפועל, עם העתק נאמן למקור של פסק הדין שנותן תוקף להסכם הגישור שלכם. עלייך לאכוף את החיובים באמצעות הליכי גביה.
ביטול ההסכם הוא כמעט בלתי אפשרי, מקל וחומר הסכם גישור, ובוודאי עם טיעון כמו "לא הבנתי על מה אני חותם".
בהתאם לתיאורים שתיארת, זו תשובתי, והיא וודאית דיה כדי להגיד לך- לכי לגבות את המזונות בלשכת ההוצל"פ. היום.
בהצלחה,
עו"ד עילית גלעד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל האוזנר-ברהוד
053-7428242
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ככל שהליך הגישור מתנהל בפני מגשר פרטי - צריך להעלות את הצורך למזונות זמניים בפני המגשר/ת ולהסתייע בו/בה במציאת פתרון. ככל שהגישור מתנהל במסגרת הליך יישוב סכסוך - ניתן להגיש בקשה למזונות זמניים...
המשך תשובה