אנו רוצים להגיע להסכם גירושין באמצעות גישור ולא לפנות לבית משפט. אחת הסוגיות הכי חשובות שלנו זה מן הסתם הילדים - יש לנו ארבעה ילדים קטנים וצריך להחליט לגבי מזונות והסדרי ראייה. רצינו להבין האם המגשר צריך להתייחס למה שנקבע בפסיקה או שאנו יכולים להציע פתרון בעצמנו?
חגית יקרה שלום,
התשובה לשאלה שלך מחולקת לשני חלקים,
הראשון- בוודאי שהליך הגישור הוא ההליך המתאים ביותר לקביעת מזונות, הסדרי ראיה (והיקפם) והמשמורת (והיקפה).
החלק השני נוגע לשאלה האם המגשר חייב להתייחס למה שקבוע בפסיקה. כאן אשיב לך טיפה יותר מורכב-
המגשר ייתן ביטוי בהסכם לרצונותיכם, זה תפקידו, הוא לא יפגע בהסכמות שלכם ויבטא אותן בהסכם באופן משפטי ואכיף, וזו התשובה העקרונית שלי לרוב.
הסוגיה היחידה שאני יכולה להעלות על דעתי שעשויה ליצור מורכבות מסויימת, היא כאשר המגשר (ואני כמובן אפציר בכם לקחת מגשר שהוא עורך דין מיומן בדיני משפחה, ולא מגשר שראינו עורך דין) עשוי להציג לכם פערים בין הדין לבין ההסכמות שלכם, לדוגמא- אם תסכימו על 1,000 ש"ח מזונות ומדור לארבעה ילדים, בנסיבות מסויימות, עניין כזה בוודאי שיעלה את חובת המגשר להציג בפניכם את הדין הנוהג במדינת ישראל, ולשקף לכל צד את המציאות המשפטית על משמעויותיה, לרבות תקיפת ופתיחת הסכם כזה בעתיד.
מקווה שעניתי לך.
עו"ד עילית גלעד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר