היי, אנחנו מתחילים גישור בשבוע הבא לקראת ניסיון חזרה ואני מאוד חוששת מהמעמד הזה, רציתי לדעת אם אפשר להגיע לגישור בלווית אמא שלי, היא אפילו לאמ צריכה לגיד כלום רק לתמוך בי נפשת. תודה רבה
טלי יקרה,
מבינה מאיפה מגיעה השאלה, ונשאלתי אותה לא אחת בגישורים, וזו תשובתי.
הגישור מבוסס על רצון טוב של הצדדים לקחת בו חלק, לרבות ובעיקר בתוצאותיו.
חלק מהדינמיקה בהליך הוא פתיחות וכנות, ומקום בטוח להתייחס למחלוקות. חלק בלתי נפרד מהבסיס הגישורי הוא ניהול הליכים חשאיים, שקטים, מוגנים.
אני מבינה את הרצון שלך בתמיכה של אמא שלך, ואם זה מקובל על בן זוגך- מה טוב. קשה לי להאמין שהוא יסכים לכך, וזו הזכות הלגיטימית שלו לשבת 'ללא קהל'. זכותו של כל צד לשבת בגישור ללא מתווכים, להגיד דברים בפתיחות, ובטח לא כשחמותו נוכחת.
כשעולה בקשה כזו אצלי בגישורים, היא נתונה להכרעת הצד השני, ובמאה אחוז מהמקרים התשובה היא שלילית, ולא בכדי. אין בכך תרומה אמיתית, וגם שתיקה בצד עדיין מפריעה להליך, כך שבאופן פרדוקסאלי- יש סיכוי שאם לא נוח לך ככה לבד, תגרמי לבן זוגך נוח לא פחות, ובכך ההליך ירד לטימיון.
מאידך, אחרי שציינת שאת נתונה במתח גדול מהתהליך ותחושת חוסר בטחון, אני חושבת שנכון שתעבירי את התחושות האלו למגשר ממש בתחילת ההליך, והוא יידע ליצר לך אוירה בטוחה ומוגנת לכל אורך ההליך, שכן זה התפקיד שלנו כמגשרים.
אין באמת ממה לחשוש, מגשר טוב ומנוסה יגרום לך להרגיש מאד מוגנת בכל שלב.
מאחלת לך בהצלחה ושמחה בשבילך שהחלטת ללכת לגישור בראש פתוח,
אני לרשותך,
עו"ד עילית גלעד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר