שלום, ברצני לדעת האם חייבים ללכת למגשר שהוא עו"ד ואם לא כדאי יותר ללכת למגשר שהוא פסיכולוג, דוגמת ייעוץ זוגי כזה, או עו"ד שהוא גם פסיכולוג?
עודד שלום,
ראשית אשיב לגוף השאלה- לא חייבים ללכת למגשר שהוא עו"ד.
לצערי הרב, שוק הגישור פרוץ למדי ומאפשר לכל אדם ללמוד גישור ולהכריז על עצמו כמגשר. למעשה, במתכונת הנוכחית, גם הכשרה כמגשר אינה מתחייבת בחוק, וכל אדם יכול לפעול בהליכי גישור כמגשר, ולכן אני מניחה שמתשובתי אתה מבין שאין מניעה ללכת לכל אדם להסכם גישור.
חרף האמור, אבהיר את תשובתי למען לא תהיינה טעויות-
אני שייכת לאסכולה בתחום הגישור שגורסת שהסכם גישור נועד למנוע מחלוקות עתידיות ולא לייצר מההסכם עצמו תקלות משפטיות עתידיות שאיש שאינו מקצועי לא יודע למנוע.
הסכם משפטי, מקל וחומר הסכם גישור לגירושין, לשיטתי, חייב להיעשות לא רק ע"י עו"ד, אלא גם עו"ד שתחום מומחיותו הוא דיני משפחה.
ככל שדעתי רלוונטית פה, אגיד במילים ברורות-
לו אני צריכה לענות לך באופן פשוט וכנה- חרף שאין זה חובה ע"פ חוק, לדעתי פסיכולוג ראוי שישאר בתחום מומחיותו, כנ"ל יועץ זוגי.
הסכם גירושין עורכים אצל עו"ד מומחה לדיני משפחה.
איחולי הצלחה,
אני לרשותך,
עו"ד עילית גלעד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל האוזנר-ברהוד
053-7428242
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הסכם גירושין מקבל תוקף של פסק דין על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. המשמעות היא, שהצדדים מחוייבים לביצוע ההסכמות שכתובות בהסכם וככל שאחד מהצדדים מפר את הוראות ההסכם והצד השני לא מסכים...
המשך תשובה