שלום רב עילית, ברצוני לדעת, אם זה מוסכם על שני הצדדים הבאים לגישור לפני גירושים, האם זה תקין ששניהם יגיעו בלוויית עורכי הדין שלהם לגישור עצמו? תודה רבה מראש
הילה, שאלה מעולה, שווה תשובה מעולה לא פחות.
העיקרון בגישור הוא פשוט- הצדדים, ורק הצדדים, הם אלו שמכריעים את ההכרעות.
הם עושים את זה באמצעות מגשר מיומן שידע ראשית להניח בפניהם את הסוגיות הרלוונטיות וימנע מהם להתברבר בדרך, ולתווך במצב לא אידיאלי שבו התקשורת בין הצדדים אינה תקינה.
בכל מה שנוגע לעריכת הסכמים דוגמת הסכם גירושין, בעיניי יש חשיבות בלתי רגילה לכך שהמגשר הוא לא רק עו"ד, אלא עו"ד מומחה בעריכת הסכמים מהסוג הרלוונטי.
כמו שרכישת דירה לא תיעשה אצל עובד סוציאלי או יועצת אירגונית, על אחת כמה וכמה הסכם כזה.
בכל זאת וחרף מה שכתבתי לעיל, הסכם מזונות הוא הסכם שבו כל מגשר שבטוח דיו בעצמו, לא רק שמאפשר התייעצות עם עורכי דין, אלא אף מעודד את מה שאנחנו קוראים לו "'רכישת שעות ייעוץ עו"ד". כל צד מוזמן לקחת את טיוטת ההסכם לעורך דין מטעמו ולקבל הערותיו טרם חתימה על ההסכם.
ועכשיו לשאלתך הספציפית-
אני אישית לא מכניסה לחדר הגישור שלי עורכי דין. אני כן מאפשרת לעורכי הדין לעמוד עימי בקשר אם יש הסכמה של שני הצדדים לשכור ייעוץ כזה מצד שניהם, אבל בשום אופן לא תיערך אצלי פגישה של הצדדים מיוצגים בחדר הגישור, שם מי שיצעק וידבר וינהל הליך שכולו כיפוף ידיים מול לקוחות המומים יהיו עורכי הדין.
במילים אחרות- בעיני זה רעיון פחות טוב, אצלי אינו מקובל פר-סיי, בהגדרה, באני מאמין שלי כעורכת דין וכמגשרת. לא בטוח שכל מגשר יסרב לזה, אני אישית כן.
מקווה שהשבתי לך,
איחולי יום טוב,
עו"ד עילית גלעד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר